Δημοσίευση: 20 July 2014
Tips για ν'αποφύγετε τις τροφικές δηλητηριάσεις το καλοκαίρι:Οι τροφικές δηλητηριάσεις τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνονται λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας που επιταχύνει την γρήγορη αλλοίωση των τροφίμων.. Τι να προσέξετε;
1) Αγοράστε τελευταία τα κρέατα ή τα πουλερικά και διατηρήστε τα στις συσκευασίες τους, μακριά από άλλα τρόφιμα, ιδίως τρόφιμα που θα καταναλωθούν χωρίς περαιτέρω μαγείρεμα.
2) Ελέγξτε ότι τα προϊόντα κρέατος, πουλερικά, ψαρικά και γαλακτοκομικά, είναι στην κατάλληλη θερμοκρασία (υπό ψύξη) όταν αγοράζονται.
3) Πάντα να ψύχετε τα ευπαθή τρόφιμα μέσα σε 2 ώρες από τη στιγμή που τα αγοράσατε.
4)Βάλτε το φαγητό που μαγειρέψατε στο ψυγείο μετά από 2 ώρες.
4)Πλύνετε καλά τις επιφάνειες και τα μαγειρικά σκεύη με τα οποία έχετε κόψει ή φυλάξει ωμά κρέατα,πουλερικά ή ψάρια.
5)Μην αφήνετε τα τρόφιμα που μαρινάρετε εκτός ψυγείου και ποτέ μη χρησιμοποείτε τη μαρινάδα για σως.
5)Αποφύγετε την αγορά και κατανάλωση χυμών και νερού εκτεθειμένων στο ήλιο.
Και τέλος ελέγξτε τα βασικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των τροφίμων (χρώμα, οσμή, γεύση) καθώς και την ημερομηνία λήξεως και τις συνθήκες διατήρησής τους πριν τα καταναλώσετε.