Truck ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Για παραγγελίες και συμβουλές καλέστε στο 210 99 11 558
×
Greek_flag

Καλώς ήλθατε στο pharmagoods.gr

Truck

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Τα «μαγικά» οφέλη του αβοκάντο

Article_show_image_avocados

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ A A

Δημοσίευση: 11 January 2015

 
Είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα φρούτα επειδή έχει την φήμη ότι είναι παχυντικό και ως εκ τούτου δεν συνιστάται στις δίαιτες απώλειας βάρους. Το αβοκάντο, ωστόσο, είναι από τις πληρέστερες τροφές που μπορεί να βρει κανείς στην φύση.
Δείτε πέντε μοναδικές ιδιότητες αυτού του “μαγικού” φρούτου για να πειστείτε μόνοι σας για την χρησιμότητά του στην διατροφή σας:

Το αβοκάντο μειώνει τη χοληστερίνη

Είναι πλούσιο σε στερόλες, χημικές ενώσεις που έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι βοηθούν στην μείωση της χοληστερίνης, επειδή εμποδίζουν το αίμα να την απορροφάει. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση JAMA μελέτησε μια ομάδα ενηλίκων με υπερτασικά προβλήματα για περίοδο συνολικά δύο χρόνων. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αντικατάσταση των υδατανθράκων στην διατροφή τους με τροφές πλούσιες σε μονοακόρεστα λιπαρά (όπως εκείνα στο αβοκάντο) οδήγησε σε μείωση της πίεσης και καλύτερα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα.

Το αβοκάντο μειώνει την πιθανότητα καρδιακής ασθένειας

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα ακόρεστα λιπαρά, σήμα-κατατεθέν του αβοκάντο, μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα καρδιακών ασθενειών. Ανάλυση συνολικά 50 επιμέρους κλινικών ερευνών συμπέρανε ότι η Μεσογειακή διατροφή, η οποία είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά, βοηθάει στην πρόληψη του μεταβολικού συνδρόμου, του εγκεφαλικού και της στεφανιαίας νόσου.

Το αβοκάντο μειώνει την πιθανότητα καρκίνου

Τα υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά έχει αποδειχτεί ότι βοηθούν τον οργανισμό μας να απορροφάει πιο αποτελεσματικά τις αντιοξειδωτικές ουσίες που καταπολεμούν τον καρκίνο, όπως είναι το λυκοπένιο (το βρίσκουμε στις τομάτες) και η β-καροτένιο(τη βρίσκουμε στο καρότο και τις πατάτες).

Το αβοκάντο ρυθμίζει το ζάχαρο στο αίμα

Τα καλά λιπαρά που περιέχει καθυστερούν την πέψη, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο το ζάχαρο στο αίμα, ενώ οι διαλυτές φυτικές ίνες του αβοκάντο σταθεροποιούν το επίπεδο ζαχάρου, ώστε να καταπολεμήσει την αντίσταση στην ινσουλίνη. Νέα έρευνα του πανεπιστημίου Loma Linda που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Nutritional Journal έδειξε ότι όσοι τρώνε μισό αβοκάντο με το μεσημεριανό τους, νιώθουν περισσότερο ικανοποιημένοι από το γεύμα και έχουν μειωμένη όρεξη στο υπόλοιπο της ημέρας.