Truck ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Για παραγγελίες και συμβουλές καλέστε στο 210 99 11 558
×
Greek_flag

Καλώς ήλθατε στο pharmagoods.gr

Truck

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Συμβουλές για ταλαιπωρημένα μάτια

Article_show_image_kremes-mation

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ A A

Δημοσίευση: 18 January 2015

  1. Αυξήστε την κατανάλωση νερού, λαχανικών και φρούτων

Τα ταλαιπωρημένα μάτια τις περισσότερες φορές είναι αποτέλεσμα της κακής διατροφής αλλά και της έλλειψης κατανάλωσης νερού άρα της ανεπαρκής ενυδάτωσης της επιδερμίδας του δέρματος μας.  Για να καταπολεμήσετε αυτή την αιτία για την καταπόνηση των ματιών σας και για να έχετε ξεκούραστα μάτια, τότε θα πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα, ενώ θα πρέπει παράλληλα να καταναλώνετε πέντε μερίδες φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

  1. Κάντε κομπρέσες με παγωμένο τσάι 

Το παγωμένο τσάι είναι μια από τις καλύτερες θεραπείες άμεσης αποκατάστασης της λάμψης της επιδερμίδας των ματιών μας. Έτσι εάν αντιμετωπίζετε συχνά το πρόβλημα των έντονων πρηξιμάτων, εάν τα μάτια σας είναι θαμπά ή εάν έχουν κοκκινίλες αλλά και έντονες γραμμές έκφρασης στο τέλος της ημέρας, τότε πολύ απλά πάρτε ένα φακελάκι με τσάι ή ακόμα καλύτερα φτιάξτε ένα αφέψημα από τσάι μόνες σας. Αφού κρυώσει, βάλτε το στην κατάψυξη και περιμένετε μέχρις ότου το τσάι παγώσει. Πάρτε δυο δίσκους από βαμβάκι και τοποθετήστε το στα μάτια σας για 30 λεπτά. Με αυτή την θεραπεία θα δείτε άμεσα αποτελέσματα στην επιδερμίδα των ματιών σας.

  1. Μην ξεχνάτε ποτέ την ενυδατική κρέμα ματιών 

Αυτή είναι μια συμβουλή πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης για ταλαιπωρημένα μάτια. Από την στιγμή που αρχίζουμε να βαφόμαστε και ανεξαρτήτως ηλικίας, ταυτόχρονα πρέπει να αρχίζουμε να βάζουμε και κρέμα ματιών. Προσοχή η κρέμα που χρησιμοποιείτε θα πρέπει να είναι από κάποια γνωστή εταιρία καλλυντικών ώστε να περιέχει εγκεκριμένα συστατικά, ενώ μπορείτε φυσικά να επιλέξετε να φτιάξετε την δική σας κρέμα ματιών.

  1. Κάντε μασάζ με λάδι αμυγδάλου

Το λάδι αμυγδάλου έχει φανταστικά αποτελέσματα στα ταλαιπωρημένα μάτια. Το λάδι αμυγδάλου γνωστό και ως αμυγδαλέλαιο έχει την ιδιότητα να επαναφέρει την λάμψη στην επιδερμίδα μας και να την φωτίζει. Ταυτόχρονα η καθημερνή χρήση λάδι αμυγδάλου στην περιοχή των ματιών μας έχει αποδειχθεί ότι ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα, μειώνει τις λεπτές γραμμές ρυτίδων καθώς και τις ρυτίδες έκφρασης, ενώ δείχνει πιο νεανικό και ξεκούραστο το βλέμμα μας.

Με την καθημερινή εφαρμογή μασάζ με λάδι αμυγδάλου σταδιακά θα δείτε απίστευτη διαφορά στην περιοχή των ματιών σας. Δώστε όμως προσοχή στο μασάζ γιατί θα πρέπει να γίνεται με απλές κινήσεις και πολύ απαλά. Η κίνηση των δακτύλων θα πρέπει να είναι από την εξωτερική γωνία προς τα μέσα του ματιού.

  1. Χρησιμοποιείστε φλούδες από πατάτα και αγγούρι 

Οι εκπληκτικές ιδιότητες από την πατάτα αλλά και το αγγούρι στην επιδερμίδα των ματιών μας είναι γνωστές. Άλλωστε σίγουρα θα τις έχετε ακούσει από την μαμά ή την γιαγιά σας κάθε φορά που είχατε μαύρους κύκλους. Αυτά τα δύο συστατικά ξεκουράζουν την περιοχή γύρω από τα μάτια μας στην στιγμή. Για να κάνετε μάσκες από πατάτα ή αγγούρι απλά επιλέξτε ένα από τα δύο αυτά λαχανικά. Κάθε φορά κόψτε τις φλούδες τους και τοποθετήστε τις κάτω από τα μάτια σας. Αφήστε τες να δράσουν για 30 λεπτά