Truck ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Για παραγγελίες και συμβουλές καλέστε στο 210 99 11 558
×
Greek_flag

Καλώς ήλθατε στο pharmagoods.gr

Truck

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Σύγκαμα μωρού και πώς να το αντιμετωπίσετε

Article_show_image_baby-nappies-452x282

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ A A

Διαβάστε συμβουλές για την πρόληψη και αντιμετώπιση του βρεφικού συγκάματος.

Δημοσίευση: 10 March 2017

Αν είστε νέα μανούλα, αυτό το άρθρο σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμο. Ένα πολύ συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαμάδες είναι το σύγκαμα που εμφανίζεται στο δερματάκι του μωρού τους. Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά. Για όσες δεν το γνωρίζετε, το σύγκαμα ή αλλιώς «παράτριμμα» προκαλείται από τον ερεθισμό του δέρματος του μωρού από τα ίδια του τα ούρα. Τα ούρα περιέχουν μια ουσία (ουρία), η οποία διασπάται και παράγεται αμμωνία, με συνέπεια τον ερεθισμό του δέρματος.

Αναρωτιέστε πώς θα το αναγνωρίσετε; Θα δείτε το δέρμα του μωρού σας στην περιοχή της πάνας κοκκινισμένο. Αν δεν αντιμετωπίσετε άμεσα το σύγκαμα, σε σύντομο διάστημα η περιοχή θα μολυνθεί με μύκητες, εξαιτίας της υγρασίας και της θερμότητας που υπάρχουν στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Από τη στιγμή που το σύγκαμα μολυνθεί με μύκητες, θα δείτε το κοκκίνισμα να γίνεται όλο και πιο έντονο και να εμφανίζονται φυσαλίδες στο δέρμα. Πιθανότατα, όλα αυτά σας ακούγονται αποκρουστικά και σας αγχώνουν. Γι’ αυτό, πάμε να δούμε πώς θα προλάβετε την εμφάνιση του συγκάματος, αλλά και πώς θα το αντιμετωπίσετε.

 

  • Αρχικά, θα πρέπει να γίνεται αλλαγή της πάνας πολύ συχνά.
  • Προτιμάτε να πλένετε το μωράκι σας με σκέτο νερό και χρησιμοποιείτε μωρομάντηλα όσο γίνεται πιο σπάνια.
  • Καθαρίζετε και στεγνώνετε σχολαστικά την περιοχή των γεννητικών οργάνων και ιδιαίτερα τις πτυχές του δέρματος.
  • Αφήνετε το μωρό χωρίς πάνα για ένα χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να αναπνεύσει το δερματάκι του όσο το δυνατό περισσότερο.
  • Χρησιμοποιείτε προστατευτική κρέμα για την αλλαγή της πάνας, για να προλάβετε και να ελαχιστοποιήσετε τον ερεθισμό του δέρματος. Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην κρέμα που θα επιλέξετε, προκειμένου να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

i.Να έχει μαλακτική και ανακουφιστική δράση.

ii.Να εμποδίζει την ανάπτυξη υγρασίας.

iii.Να εμποδίζει την ανάπτυξη μικροβίων.

Ενδεικτικά υπάρχουν οι κρέμες για την αλλαγή πάνας Frezyderm, η κρέμα Hydrovit Baby, η κρέμα προστασίας συγκάματος Aveeno Baby, οι κρέμες Sebamed, καθώς και οι κρέμες Intermed Babyderm.

  • Χρησιμοποιήστε υποαλλεργικές πάνες με μεγάλη απορροφητικότητα.

Αν το πρόβλημα είναι έντονο και παρατηρήσετε άσπρα σπυράκια στην περιοχή, επισκεφθείτε άμεσα το γιατρό σας γιατί μπορεί να έχει μολυνθεί με μύκητες και να χρειάζεται ειδική αντιμυκητιασική αλοιφή.