Truck ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Για παραγγελίες και συμβουλές καλέστε στο 210 99 11 558
×
Greek_flag

Καλώς ήλθατε στο pharmagoods.gr

Truck

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Στοματική υγεία: μάθετε το παιδί σας να φροντίζει τα δόντια του

Article_show_image_brushing_teeth

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ A A

Δημοσίευση: 22 November 2014

 

     
     

Το παιδί πρέπει να μάθει από νωρίς τα οφέλη της στοματικής υγιεινής. Ιδανικό είναι να δώσουν οι γονείς το καλό παράδειγμα, φροντίζοντας ιδιαιτέρως οι ίδιοι τα δόντια τους. Μπορείτε ακολουθώντας κάποια βήματα, να βοηθήσετε το παιδί σας να έχει υγιή δόντια και ούλα.

Επίσκεψη στον οδοντίατρο

Επισκεφθείτε 1 με 2 φορές τον χρόνο τον οδοντίατρο για έλεγχο των δοντιών του παιδιού και αν χρειαστεί θα σας συμβουλέψει ο ίδιος, κάποιος καθαρισμός κλπ. Επίσης σε περίπτωση τερηδόνας, ο οδοντίατρος θα αξιολογήσει την κατάσταση και θα σας υποδείξει τον καταλληλότερο τρόπο πρόληψης και αντιμετώπισης.

 

Συχνό βούρτσισμα των δοντιών

Σύμφωνα με τους ειδικούς το παιδί σας πρέπει να βουρτσίζει τα δόντια του τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα με φθοριούχο οδοντόκρεμα. Για κάθε ηλικία υπάρχει κατάλληλη οδοντόκρεμα όπως και κατάλληλη οδοντόβουρτσα. Μετά την ηλικία των 8-10 ετών μπορείτε να δείξετε στο παιδί σας πως να χρησιμοποιεί και το οδοντικό νήμα.

 

Παίξτε!

Κάντε τη διαδικασία του βουρτσίσματος να μοιάζει με παιχνίδι. Βουρτσίστε τα δόντια σας μαζί με το παιδί σας. Αγοράστε μαζί οδοντόβουρτσα με κάποιον από τους αγαπημένους ήρωες καρτούν που κυκλοφορούν στο εμπόριο.   

 

Περιορίστε ζαχαρούχες τροφές 

Προσπαθήστε να μειώσετε στο παιδί την κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε κεκορεσμένους υδατάνθρακες, όπως οι σακχαρούχες τροφές και τα ροφήματα. Ιδιαίτερα αυτές οι τροφές πρέπει να αποφεύγονται στα ενδιάμεσα των γευμάτων, και αν καταναλωθούν, να καταναλωθούν μαζί με τα κυρίως, ώστε τα δόντια του να μην εκτίθενται για πολύ ώρα στα οξέα.