Truck ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Για παραγγελίες και συμβουλές καλέστε στο 210 99 11 558
×
Greek_flag

Καλώς ήλθατε στο pharmagoods.gr

Truck

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Σωστή ενυδάτωση προσώπου

Article_show_image_452x282-skincare

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ A A

Η ενυδάτωση πρoσώπου αποτελεί ένα από τα πιο βασικά βήματα που ακολουθεί μια γυναίκα για την περιποίηση του προσώπου της, ώστε να το διατηρήσει απαλό και νεανικό.

Δημοσίευση: 24 March 2017

Η ενυδάτωση πρoσώπου αποτελεί ένα από τα πιο βασικά βήματα που ακολουθεί μια γυναίκα για την περιποίηση του προσώπου της, ώστε να το διατηρήσει απαλό και νεανικό. Πώς επιτυγχάνουμε την ιδανική ενυδάτωση του προσώπου μας; Παρακάτω, θα διαβάσετε συμβουλές και tips, για κάθε ανάγκη και τύπο δέρματος.

Επειδή όμως, μπορεί να αναρωτιέστε γιατί είναι τόσο σημαντική η ενυδάτωση, αναφέρουμε τα κυριότερα οφέλη της. Αρχικά, αν το δέρμα σας έχει την ποσότητα νερού που χρειάζεται, θα δείτε ότι πολλά προβλήματα της επιδερμίδας σας σύντομα θα εξαφανιστούν. Παράλληλα, όταν το δέρμα είναι σωστά ενυδατωμένο, το αμυντικό σύστημα ενισχύεται με φυσικό τρόπο. Τέλος, η σωστή ενυδάτωση στο πρόσωπο καταπολεμά σε σημαντικό βαθμό την πρόωρη γήρανση.

Ποια είναι τα βήματα για σωστή ενυδάτωση;

1. Η επιδερμίδα για να είναι υγιής χρειάζεται 70% νερό στις βαθύτερες στοιβάδες της και 10 – 15% στις επιφανειακές. Αν μειωθούν αυτά τα ποσοστά, αρχίζει να παρουσιάζει συμπτώματα ξηρότητας και χάνει την ελαστικότητά της. Συνεπώς, το πιο βασικό βήμα είναι να καταναλώνετε την ιδανική ποσότητα νερού για τον οργανισμό σας (τουλάχιστον 1,5 λίτρο ημερησίως σύμφωνα με έρευνες).

2. Καθαρισμός προσώπου: είναι απαραίτητο να καθαρίζετε καθημερινά την επιδερμίδα σας με όποιο μέσο καθαρισμού επιθυμείτε, για παράδειγμα αφρούς καθαρισμού, τζελ καθαρισμού προσώπου ή λοσιόν ντεμακιγιάζ. Ωστόσο, δεν πρέπει να σαπουνίζουμε πολλή ώρα το πρόσωπό μας. Ένα λεπτό της ώρας είναι αρκετό για τον καθαρισμό.

3. Επιλογή σωστής ενυδατικής κρέμας προσώπου: επιλέξτε ενυδατική σύμφωνα με τον τύπο δέρματός σας.

  • Κανονική επιδερμίδα: αν η έχετε κανονική επιδερμίδα, τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα. Διαλέξτε την αγαπημένη σας εταιρεία και επιλέξτε ενυδατική κρέμα προσώπου για κανονικές επιδερμίδες.
  • Μικτή επιδερμίδα: οι μικτές επιδερμίδες εμφανίζουν συνήθως ξηρότητα στα μάγουλα, ενώ σε άλλα σημεία του προσώπου, όπως το πηγούνι, εμφανίζουν λιπαρότητα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενυδατική κρέμα για κανονικές/ μικτές επιδερμίδες και να δώσετε έμφαση στα ξηρά σημεία του προσώπου, αποφεύγοντας τα λιπαρά σημεία. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο διαφορετικές ενυδατικές τοπικά.
  • Λιπαρή επιδερμίδα: για αυτόν τύπο επιδερμίδας, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ορούς προσώπου (serum), ενυδατική γέλη ή προϊόντα που αναφέρονται σαν κρέμα-γέλη.
  • Ξηρή επιδερμίδα: αποτελεί τον πιο απαιτητικό τύπο δέρματος, καθώς χρειάζεται πολλή φροντίδα. Αν έχετε ξηρό δέρμα, η ενυδατική κρέμα πρέπει να γίνει ο καλύτερός σας φίλος. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ενυδατικές κρέμες με υαλουρονικό οξύ.

4. Εφαρμόστε την ενυδατική σας σε καθαρό δέρμα.

Ωστόσο, μην επαναπαύεστε και ακολουθήσετε τα βήματα μία μόνο φορά. Η ενυδάτωση χρειάζεται «σύστημα». Πρέπει να γίνεται σε καθημερινή βάση, έτσι ώστε να απολαμβάνουμε καθημερινά απαλή, υγιή και όμορφη επιδερμίδα!