Truck ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 4 κιλών (εντός Αττικής) και άνω των 2 κιλών (εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Για παραγγελίες και συμβουλές καλέστε στο 210 99 11 558
×
Greek_flag

Καλώς ήλθατε στο pharmagoods.gr

Truck

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής ) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Προβλήματα των αυτιών το καλοκαίρι

Article_show_image_image

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ A A

Δημοσίευση: 17 July 2016

Την ηρεμία και γαλήνη των διακοπών μπορούν να μας την ταράξουν προβλήματα των αυτιών που σχετίζονται με τις καλοκαιρινές δραστηριότητες. 
  Όταν το νερό μπει στο αυτί μπορεί να μεταφέρει σε αυτό μικρόβια ή μύκητες. Συνήθως βγαίνει αμέσως μόνο του, μερικές  φορές όμως το νερό παραμένει εγκλωβισμένο στο κανάλι του αυτιού και το δέρμα μουλιάζει. Τότε τα μικρόβια και οι μύκητες αναπτύσσονται, πολλαπλασιάζονται και μπορεί να κάνουν φλεγμονή στο εξωτερικό τμήμα του αυτιού, δηλαδή εξωτερική ωτίτιδα. 

Τι συμπτώματα κάνει η εξωτερική ωτίτιδα;
*         Νιώθετε το αυτί σας βουλωμένο και μπορεί να έχετε φαγούρα.
*         Το κανάλι του αυτιού πρήζεται και μερικές φορές αποφράσσεται.
*         Το αυτί αρχίζει να τρέχει και βγάζει γαλακτώδες υγρό.
*         Το αυτί πονάει και είναι πολύ ευαίσθητο στο άγγιγμα, ιδίως στον χόνδρο μπροστά από το κανάλι του.
*         Μερικές φορές διογκώνονται οι λεμφαδένες του λαιμού.
 
Τι προφυλάξεις μπορώ να πάρω;
Εάν νιώσετε το αυτί σας υγρό ή βουλωμένο μετά το κολύμπι, το λούσιμο ή το μπάνιο βάλτε σ΄ αυτό ωτικές σταγόνες για να το στεγνώσετε. Οι καλύτερες σταγόνες είναι αυτές που περιέχουν βορικό οξύ ή λευκό ξύδι. Το ελαφρύ όξινο περιβάλλον αναστέλλει την ανάπτυξη των μικροβίων και των μυκήτων. Ένα στεγνό αυτί έχει ελάχιστες πιθανότητες να κάνει φλεγμονή. Μπορείτε να στεγνώσετε επίσης το αυτί σας με το πιστολάκι των μαλλιών.

Έντομο μέσα στο αυτί
Έντομα ή ζωύφια της υπαίθρου (μυρμήγκια, μυγάκια), ενώ φαίνονται αθώα, μπορούν να προκαλέσουν έντονο πρόβλημα αν μπουν μέσα στο αυτί. Γιατί τα έντομα μπαίνουν στο αυτί; Ίσως να προσελκύονται από τη μυρωδιά του κεριού, ίσως να ψάχνουν κάποιο μέρος με σκιά. Αν όμως μπουν στο αυτί, «κολλάνε» στο κερί και δεν μπορούν να ξαναβγούν.

Αν μπει κάποιο έντομο στο αυτί σας:
* Αρχικά, ρίξτε λάδι ή οινόπνευμα μέσα στο αυτί. Και τα δυο θα πνίξουν δευτερόλεπτα το έντομο και θα ηρεμήσετε.
* ΠΟΤΕ μην προσπαθήσετε να βγάλετε μόνοι σας το έντομο από το αυτί. Μπορεί να παραμείνουν κομμάτια από τα ποδαράκια του στον πόρο και να γίνουν εστία μολύνσεως. Και κυρίως, θα τραυματίσετε τον πόρο.
* Πηγαίνετε αμέσως στον Ωτορινολαρυγγολόγο που μπορεί να αφαιρέσει το έντομο και να καθαρίσει το αυτί σας χωρίς πόνο και χωρίς επιπλοκές.

 

Σας προτείνουμε

Product_catalog_520515200-3403