Truck ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Για παραγγελίες και συμβουλές καλέστε στο 210 99 11 558
×
Greek_flag

Καλώς ήλθατε στο pharmagoods.gr

Truck

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Πώς θα χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης;

Article_show_image_pregnantwomaneating0001317155304

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ A A

Δημοσίευση: 15 March 2015

Κατά τη διάρκεια του θηλασμού δεν επιτρέπεται να ακολουθείτε πρόγραμμα διατροφής πολύ χαμηλών θερμίδων. Λιγότερες από 1.800 θερμίδες την ημέρα σημαίνει ανεπαρκής πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, συγκριτικά πάντα με τις ποσότητες που χρειάζεται η μητέρα για το θηλασμό. Πρέπει να γνωρίζετε ότι κατά την περίοδο που θηλάζετε το μωρό σας η επιπλέον ενέργεια που πρέπει να προσλαμβάνετε σε σχέση με την καθημερινή σας διατροφή πριν τον τοκετό είναι περίπου 500 θερμίδες, αφού για την παραγωγή 100ml γάλακτος καταναλώνονται από την μητέρα 85 θερμίδες.
Παράλληλα, αυτή την περίοδο έχετε ανάγκη από αυξημένες ποσότητες σε κάποια συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Α, C, E, φυλλικό οξύ, ασβέστιο, ενώ θα πρέπει να αυξήσετε και την πρόσληψη πρωτεΐνης μέσω της διατροφής σας (περίπου 15-20γρ. την ημέρα επιπλέον) για τους πρώτους 6 μήνες του θηλασμού.
Η καθημερινής σας διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει τρόφιμα απ' όλες τις ομάδες τροφίμων και πλούσια σε διατροφική αξία όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, έλαια φυτικής προέλευσης, ψάρι και άπαχα κρέατα.
 
Ποιες τροφές να προτιμάτε
Γάλα, γιαούρτι, τυρί: 4-5 μερίδες την ημέρα
Κρέατα, πουλερικά, ψάρι, αυγά, όσπρια: 180-210 γρ. την ημέρα
Φρούτα: 2-4 μερίδες την ημέρα
Λαχανικά:    3-5 μερίδες την ημέρα
Ψωμί, δημητριακά, ρύζι, ζυμαρικά: 6-8 μερίδες την ημέρα
Υγρά: 8-12 ποτήρια την ημέρα
 
Ποιες τροφές να αποφεύγετε
Όλες τις τροφές που είναι πλούσιες σε θερμίδες και φτωχές σε διατροφική αξία όπως γλυκά, αναψυκτικά, πολύ λιπαρά φαγητά.
 
Τα καλά του θηλασμού
Ο θηλασμός σας βοηθά να χάσετε το βάρος της εγκυμοσύνης, τουλάχιστον για δώδεκα μήνες μετά τον τοκετό.  Η διαδικασία του θηλασμού απελευθερώνει στο σώμα της γυναίκας ορμόνες οι οποίες βοηθούν τη μήτρα να επανέλθει στο αρχικό της μέγεθος και σχήμα.
Ωστόσο, μη θεωρείτε ότι όσο θηλάζετε πρέπει να χάσετε τα κιλά που πήρατε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πολύ συχνά, η απώλεια αρχίζει να γίνετε ορατή αμέσως μετά τη διακοπή του θηλασμού.
Από την άλλη, δεν πρέπει να βασίζεστε αποκλειστικά στο θηλασμό για να χάσετε βάρος, γιατί τότε υπάρχει ο κίνδυνος να πάρετε περισσότερα κιλά σε αυτό το διάστημα. Βεβαιωθείτε ότι τρώτε σε λογικές ποσότητες και γυμνάζεστε τακτικά, και αφήστε τη φύση να κάνει τη δουλειά της.
Το ότι θηλάζετε δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται να ακολουθήσετε κάποια ήπια δίαιτα απώλειας βάρους. Απλώς φροντίστε να μην παίρνετε λιγότερες από 1.800 θερμίδες την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταναλώσετε περίπου 500 θερμίδες περισσότερες απ' όσες επιβάλλουν οι πιο πολλές δίαιτες (υπολογίστε μία επιπλέον μερίδα γαλακτοκομικών, ένα φρούτο και μια πράσινη σαλάτα την ημέρα).