Truck ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Για παραγγελίες και συμβουλές καλέστε στο 210 99 11 558
×
Greek_flag

Καλώς ήλθατε στο pharmagoods.gr

Truck

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Πώς να μάθουμε στα παιδιά μας να τρώνε λαχανικά;

Article_show_image_vegetables-452x282

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ A A

Δημοσίευση: 23 February 2017

Εσάς τρώει το παιδί σας λαχανικά; Αν όχι, πιθανότατα θα σας ανησυχεί αυτό και θα σκέφτεστε ότι δεν παίρνει όλες τις βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός του. Σωστά; Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές και τρόπους για να «καταφέρετε» το παιδί σας να εντάξει στη διατροφή του και αυτό το είδος τροφών.

Τα λαχανικά είναι είναι από τα πιο συνηθισμένα τρόφιμα που αποφεύγουν τα παιδιά. Ωστόσο, αποτελούν ιδιαίτερα σημαντική ομάδα τροφών και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήνουμε τα παιδιά να τα αποφεύγουν εντελώς. Αναρωτιέστε ποια είναι τα λαχανικά που πρέπει να τρώει το παιδί σας; Πέρα από τα κλασικά, που είναι το σπανάκι και το μαρούλι, εννοούμε και τρόφιμα όπως κολοκυθάκια, μελιτζάνες, αρακάς, αγγούρι, ντομάτες, κρεμμυδάκια, φασολάκια, καρότα, κουνουπίδι, μπρόκολο αλλά και χόρτα. Όλες αυτές οι τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνες όπως η βιταμίνη C και το φυλλικό οξύ, βιταμίνη Α, κάλιο, μαγνήσιο και φυσικά σε φυτικές ίνες. Περίπου 3 μερίδες λαχανικών την ημέρα είναι ικανές να καλύψουν τις ανάγκες μας. Και κάπου εδώ έρχεται η κρίσιμη ερώτηση: «πώς θα το πείσω να τα τρώει;». Παρακάτω σας έχουμε χρήσιμες συμβουλές και tips για να φέρετε εις πέρας αυτή την «αποστολή».

  • Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το μωρό σας λαμβάνει ερεθίσματα από τον έξω κόσμο. Οπότε μια καλή αρχή είναι να τρώτε λαχανικά όταν είστε έγκυος ώστε να έρθει σε πρώτη επαφή με αυτά πριν καν γεννηθεί!
  • Γίνετε το πρότυπο για το παιδί σας! Αν σας βλέπει να τρώτε λαχανικά στο τραπέζι, θα προσπαθήσει να σας μιμηθεί κι εκείνο. Διαφορετικά, θα αναρωτηθεί «γιατί τα βάζουν συνέχεια μπροστά μου ενώ αυτοί δεν τα αγγίζουν ποτέ;»
  • Σερβίρετε πάντα λαχανικά στο κυρίως γεύμα για να συνηθίσει το παιδί. Φροντίστε να υπάρχει ποικιλία από πολύχρωμα λαχανικά στο τραπέζι, που θα τραβήξουν την προσοχή του παιδιού.
  • Ξεκινήστε με πιο γλυκά λαχανικά, όπως είναι το καλαμπόκι και το καρότο.
  • Κόψτε τα σε σχήματα ζώων ή σε φατσούλες για να είναι πιο διασκεδαστική η κατανάλωσή τους.
  • Πηγαίνετε με το παιδί σας στη λαϊκή ή στο μανάβικο και εξηγήστε του το κάθε λαχανικό, το όνομά του και ποιο μέρος του καταναλώνουμε.
  • Μαγειρέψτε μαζί τους και βάλτε τα στη διαδικασία της προετοιμασίας των λαχανικών.
  • Σερβίρετέ τα σαν σνακ, κόψτε λωρίδες καρότου, πιπεριάς, αγγουριού και σερβίρετε με μια υγιεινή σως γιαουρτιού.
  • Αφήστε το παιδί να επιλέξει «ποιο» λαχανικό θέλει και όχι «αν θέλει». Ρωτήστε το «θέλεις μπρόκολο ή μαρούλι;» και όχι «θέλεις σαλάτα;»
  • Τέλος, μην χρησιμοποιείτε μεθόδους επιβράβευσης ή τιμωρίας. Πόσες φορές κι εσείς ως παιδιά δεν ακούσατε τη φράση «αν δεν φας το σπανακόρυζό σου, δεν θα σου πάρω σοκολάτα»; Η μέθοδος αυτή, όμως, μόνο τα αντίθετα αποτελέσματα μπορεί να έχει, δημιουργώντας απέχθεια στα παιδιά.

Κι αν τίποτα από τα παραπάνω δεν «πιάσει», μην απελπίζεστε! Μπορείτε να προσφέρετε τις απαιτούμενες βιταμίνες με συμπληρώματα διατροφής  PowerHealth, Health Aid, Lanes, κ.ά. Όπως και να έχει, δώστε στο παιδί το χρόνο του και πού ξέρετε; Μπορεί κάποια στιγμή να τα καταφέρετε!