Truck ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 4 κιλών (εντός Αττικής) και άνω των 2 κιλών (εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Για παραγγελίες και συμβουλές καλέστε στο 210 99 11 558
×
Greek_flag

Καλώς ήλθατε στο pharmagoods.gr

Truck

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής ) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Πώς να επιλέξω το καλύτερο μπιμπερό;

Article_show_image_baby-bottle-452x282

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ A A

Δημοσίευση: 02 February 2017

Το μπιμπερό είναι από τα πρώτα και βασικά αξεσουάρ του μωρού που κάθε μαμά ή μπαμπάς οφείλει να επιλέξει με προσοχή. Τα ερωτήματα είναι πολλά. Γυάλινο μπιμπερό ή πλαστικό; Πόσα ml πρέπει να χωράει; Τι θηλή πρέπει να έχει; Ποιο μπιμπερό είναι κατάλληλο για κολικούς; Και οι ερωτήσεις συνεχίζονται. Ας τα πάρουμε όμως ένα-ένα τα ερωτήματα:

Γυάλινο ή πλαστικό μπιμπερό

Για τα νεογέννητα, καλύτερο υλικό για το μπιμπερό είναι το γυαλί, καθώς καθαρίζει και αποστειρώνεται ευκολότερα. Όταν το μωρό μεγαλώσει και αρχίσει να το κρατάει μόνο του αλλά και η ανάγκη για αποστείρωση δεν είναι τόσο έντονη, καλύτερο είναι το πλαστικό μπιμπερό.

Θηλές μπιμπερό

Το πιο σημαντικό για την επιλογή μπιμπερό είναι η θηλή. Για νεογέννητα και βρέφη έως τον πρώτο μήνα, κατάλληλες είναι οι θηλές μπιμπερό με μια τρύπα. Οι θηλές με 2, 3 και 4 τρύπες αντιστοιχούν σε μικρή, μεσαία και μεγάλη ροή γάλακτος και συνιστώνται από τον τρίτο και τέταρτο μήνα. Από τη στιγμή που το μωρό αρχίσει να τρώει δημητριακά και άλευρα, είναι κατάλληλη η θηλή με μια σχισμή και τρεις ταχύτητες ροής.

Αναφορικά με το υλικό, μπορείτε να επιλέξετε είτε σιλικόνη είτε καουτσούκ. Οι θηλές από καουτσούκ μαλακώνουν σταδιακά και χρειάζονται συχνή αντικατάσταση. Οι θηλές σιλικόνης δεν έχουν γεύση, οσμή και στην αρχή είναι σκληρές. Πάντως, όποια και αν επιλέξετε, το μωρό σας έχει τον τελευταίο λόγο.

Μπιμπερό για κολικούς

Σε περίπτωση που το μωρό σας πάσχει από κολικούς, μπορείτε να επιλέξετε ειδικά μπιμπερό για κολικούς. Υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένα μπιμπερό με βαλβίδες εξαερισμού που περιορίζουν τον αέρα που καταπίνουν τα βρέφη και κατά συνέπεια μειώνουν τη νευρικότητά τους. Υπάρχουν διάφορες μάρκες για να επιλέξετε, όπως οι Chicco, Mam, Nuk και Avent.

Χωρητικότητα

Στην αρχή, είναι καλύτερα τα μπιμπερό με μικρή χωρητικότητα (90ml - 120ml). Όσο το βρέφος αναπτύσσεται, θα χρειαστείτε και μπιμπερό μεγαλύτερης χωρητικότητας (240ml – 340ml).

Σχήμα

Το σχήμα του μπιμπερό δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, γι’ αυτό και μπορείτε να επιλέξετε όποιο σας αρέσει περισσότερο. Ωστόσο, αναφέρουμε τα πλεονεκτήματα για το κάθε σχήμα:

• Κυλινδρικό μπιμπερό: είναι κλασικό και κατάλληλο για όλες τις χρήσεις.

• Τριγωνικό μπιμπερό: σταθερό, εύκολο στο κράτημα και στο πλύσιμο.

• Φαρδύ μπιμπερό: διευκολύνει τη ροή του γάλακτος και πλένεται πολύ εύκολα.

• Εργονομικό μπιμπερό: σε διασκεδαστικά χρώματα και σχέδια που τραβούν την προσοχή του μωρού για να το κρατήσει.

• Καμπυλωτό μπιμπερό: το πιο κατάλληλο κατά της παλινδρόμησης.

Ανακαλύψτε το καλύτερο μπιμπερό για το μικρό σας στο φαρμακείο μας!

Σας προτείνουμε

-10%
Product_catalog_ahhxdzol
-20%
Product_catalog_170ml