Truck ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Για παραγγελίες και συμβουλές καλέστε στο 210 99 11 558
×
Greek_flag

Καλώς ήλθατε στο pharmagoods.gr

Truck

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Πώς να δώσετε αντιβίωση σε ένα μωρό κάτω του ενός έτους

Article_show_image_b86e266f7c3170abcb70396ac29a14f3

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ A A

Δημοσίευση: 04 March 2018

Τα περισσότερα φάρμακα για παιδιά είναι σε μορφή σιροπιού που χορηγείται με κουταλάκι ή σταγονόμετρο.

Η σύριγγα είναι η πιο εύκολη και η πλέον διαδεδομένη μέθοδος για να δίνει κανείς φάρμακο σε μωρά. Είναι επίσης εύκολο να υπολογιστεί με ακρίβεια η ποσότητα του φαρμάκου. Αν το μωρό σας δεν θέλει να πάρει το φάρμακο, ζητήστε από κάποιον οικείο σας να σας βοηθήσει ή τυλίξτε το μωρό σε μια κουβέρτα, ώστε να μπορείτε να το κρατήσετε ακίνητο.Προσπαθήστε να είστε ήρεμοι όταν δίνετε φάρμακα στο μωρό, διαφορετικά θα αντιληφθεί την ανησυχία σας. Το σημαντικότερο είναι να το καταπιεί και να μην το βγάλει.

Πώς να δώσετε το φάρμακο

Με σταγονόμετρο
Κρατήστε το μωρό γερμένο στην αγκαλιά σας με το κεφάλι του ελαφρά όρθιο. Μην το έχετε ποτέ εντελώς ξαπλωμένο, γιατί δεν θα μπορεί να καταπιεί εύκολα. Φέρτε στην άκρη του στόματος του μωρού το σταγονόμετρο που περιέχει τη σωστή ποσότητα φαρμάκου. Πιέστε ελαφρά το πλαστικό μέρος για να πέσει το φάρμακο.

Με κουτάλι
Αποστειρώνετε το κουτάλι. Καθίστε με το μωρό στην αγκαλιά σας και ανοίξτε του απαλά το στόμα, τραβώντας το πηγούνι του ελαφρά προς τα κάτω. Φέρτε τη μύτη του κουταλιού στο κάτω χείλος του, σηκώστε τη γωνία του κουταλιού και αδειάστε απαλά το φάρμακο στο στόμα του με ρυθμό κατάλληλο για να μπορεί να το καταπιεί χωρίς να πνιγεί.

Με σύριγγα
Κρατήστε το μωρό στο εσωτερικό μέρος του αγκώνα σας. Τραβήξτε την κατάλληλη ποσότητα φαρμάκου από το μπουκάλι στη σύριγγα. Βάλτε την άκρη της σύριγγας στο πλάι του στόματος του μωρού και πιέστε το έμβολο απαλά. Κρατήστε το μωρό ακίνητο όταν καταπίνει.