Truck ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Για παραγγελίες και συμβουλές καλέστε στο 210 99 11 558
×
Greek_flag

Καλώς ήλθατε στο pharmagoods.gr

Truck

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Πώς διαλέγουμε το κατάλληλο σαμπουάν;

Article_show_image_2-452x282

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ A A

Δημοσίευση: 29 June 2017

Τα μαλλιά μας είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εμφάνισής μας. Όσο πιο πλούσια και λαμπερά είναι, τόσο πιο όμορφη γίνεται η εμφάνισή μας. Πώς, όμως, επιλέγουμε το κατάλληλο προϊόν ανάλογα με τον τύπο τον μαλλιών μας και πού μπορούμε να το βρούμε; Σε αυτά τα ερωτήματα θα σας βοηθήσουμε εμείς!

Λιπαρά μαλλιά:

Για τα λιπαρά μαλλιά ευθύνεται η παραγωγή υπερβολικών ποσοτήτων σμήγματος. Αιτίες μπορεί να είναι η κληρονομικότητα, η φαρμακευτική αγωγή, οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες ή η ανεπαρκής φροντίδα τους. Θα πρέπει, λοιπόν, να λούζεστε συχνά, με χλιαρό νερό και να μη βουρτσίζετε τα μαλλιά σας από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Τα καλύτερα σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά είναι τα διάφανα.

Ένα εξαιρετικό προϊόν είναι το Σαμπουάν Εξισορρόπησης για Έντονη Λιπαρότητα με Μέντα & Πρόπολη της Apivita, για εξισορρόπηση της λιπαρότητας, χάρη στην πρόπολη, το θυμάρι, τη τσουκνίδα και το φυσικό λιποαμινοξύ.

Ξηρά μαλλιά:

Για τα ξηρά μαλλιά ευθύνεται η έκθεση σε δραστικές χημικές ουσίες, η κληρονομικότητα, η διατροφική ανεπάρκεια, ορισμένα φάρμακα ή μια παρατεταμένη ασθένεια. Το τριχωτό της κεφαλής δεν παράγει επαρκή φυσικά έλαια ή δεν μπορεί να συγκρατήσει τα αποθέματα υγρασίας. Έτσι, τα μαλλιά γίνονται εύθραυστα και θαμπά. Πρέπει να αποφεύγουμε το συχνό λούσιμο, τις υψηλές θερμοκρασίες στο μπιστολάκι και το έντονο βούρτσισμα. Χρησιμοποιούμε πάντα conditioner και θρεπτικές μάσκες.

Το Dercos Σαμπουάν Θρέψης και Επανόρθωσης της Vichy, θρέφει και επανορθώνει τα ξηρά μαλλιά, ενισχύει τη συνοχή της ανώτερης στοιβάδας και αναπληρώνει το φυσικό δομικό στοιχείο των μαλλιών.

Κανονικά μαλλιά:

Τα κανονικά μαλλιά δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Χρειάζονται, όμως, και αυτά την προστασία τους, για να παραμείνουν λαμπερά και υγιή.

Το προϊόν που καταπολεμάει ψαλίδα, σκληρότητα και δυσκολία στη διαχείριση των μαλλιών είναι το σαμπουάν Repair Miracle Shampoo της Aussie, το οποίο περιέχει εκχυλίσματα αυστραλιανών ελαίων macadamia, jojoba και αβοκάντο που φέρνουν μια αισθησιακή αναδόμηση στα μαλλιά σου, με την εντυπωσιακή φόρμουλα επανόρθωσης.

Τριχόπτωση:

Η τριχόπτωση προκαλείται από την ανδρογενετική αλωπεκία, που είναι μια γενετική κατάσταση κατά την οποία οι καινούριες φύτρες που μεγαλώνουν εξελίσσονται σταδιακά σε λεπτότερες. Αιτίες είναι η κληρονομικότητα, το άγχος, η κακή διατροφή και το κάπνισμα. Οριστική αντιμετώπιση για την τριχόπτωση δεν υπάρχει, υπάρχουν, όμως, προϊόντα που καθυστερούν την αραίωση, ίσως και για χρόνια.

Ένα από αυτά είναι το Anticaduta Σαμπουάν Κατά της Τριχόπτωσης, της Biokap, το οποίο καταπολεμά δραστικά την τριχόπτωση. Περιέχει επιλεγμένα φυτικά εκχυλίσματα και η επιλογή αυτών των φυτικών εκχυλισμάτων, έγινε με μεγάλη σχολαστικότητα για να αξιοποιηθούν όλες οι θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Ξηροδερμία και πιτυρίδα:

Η ξηροδερμία και η πιτυρίδα είναι δύο παθήσεις με παρόμοια συμπτώματα. Υπάρχουν, όμως, διαφορές που φαίνονται με γυμνό μάτι. Οι νιφάδες της πιτυρίδας είναι πιο μεγάλες και πιο λιπαρές, ενώ της ξηροδερμίας πιο λεπτές. Θα μπορούσαμε, λοιπόν, να πούμε ότι η πιτυρίδα αποτελεί τη «λιπαρή» ξηροδερμία.

Για την ξηροδερμία χρησιμοποιούμε ήπια σαμπουάν, κάνουμε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, πίνουμε άφθονο νερό και καταναλώνουμε πολλά φρούτα και λαχανικά.

Την υποστήριξη που χρειαζόμαστε θα τη βρούμε στο Capucine Σαμπουάν αγωγής κατά της ξηρής πιτυρίδας με εκχύλισμα καπουτσίνου, της Klorane. Οι εξυγιαντικές ιδιότητες του εκχυλίσματος καπουτσίνου ενισχύονται από την παρουσία ενός ειδικού αντιπιτυριδικού συμπλέγματος, με πολύ απαλή καθαριστική βάση που ξεμπλέκει τα μαλλιά. Έχει ευχάριστο άρωμα και απομακρύνει γρήγορα την ξηρή πιτυρίδα, που εμφανίζεται με μικρά λευκά και ανάλαφρα λέπια που αποκολλώνται εύκολα από το τριχωτό της κεφαλής. Απόλυτα υγιή, τα μαλλιά ανακτούν τη λάμψη τους.

Για την πιτυρίδα λουζόμαστε συχνά και ξεβγάζουμε καλά τα μαλλιά μας. Αποφεύγουμε την έντονη ζέστη, το υπερβολικό κρύο και το άγχος.

Το Σαμπουάν με Δάφνη & Echinacea, του Korres είναι γνωστό για τις αντισηπτικές του ιδιότητες, φροντίζει για την υγεία του τριχωτού και προστατεύει από την ανάπτυξη πιτυρίδας.