Truck ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Για παραγγελίες και συμβουλές καλέστε στο 210 99 11 558
×
Greek_flag

Καλώς ήλθατε στο pharmagoods.gr

Truck

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Πιπίλα: Ποια είναι η κατάλληλη για το μωρό μου;

Article_show_image_pacifier-452x282

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ A A

Δημοσίευση: 08 February 2017

Η πιπίλα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αξεσουάρ του μωρού, που συνοδεύει κάθε καρότσι και κάθε βρεφική τσάντα. Τι είναι αυτό που κάνει όμως την πιπίλα τόσο σημαντική για την καθημερινότητα της μαμάς και του μωρού; Η πιπίλα λειτουργεί σαν υποκατάστατο της μητρικής θηλής και γι’ αυτό ηρεμεί τα μωράκια, εμποδίζοντάς τα να πιπιλίζουν το δάχτυλό τους. Συνεπώς, κάθε μαμά και μπαμπάς πρέπει να προσέξουν την επιλογή της, μιας και θα είναι για αρκετό διάστημα «ο καλύτερος φίλος» του μωρού.

Πιπίλες καουτσούκ ή σιλικόνης

Υπάρχουν δύο είδη που κυκλοφορούν στην αγορά, οι πιπίλες σιλικόνης και οι πιπίλες καουτσούκ. Οι πιπίλες καουτσούκ είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές και περισσότερο κατάλληλες για μωράκια που έχουν ήδη δόντια. Ωστόσο, επειδή το καουτσούκ επηρεάζεται από τη θερμότητα και την ηλιακή ακτινοβολία, πρέπει να αντικαθίσταται μετά από 1-2 μήνες. Οι πιπίλες σιλικόνης είναι άοσμες και άγευστες, καθαρίζονται πιο εύκολα και δεν επηρεάζονται από τη θερμότητα και την ηλιακή ακτινοβολία. Επειδή η σιλικόνη δεν είναι τόσο ανθεκτική όσο το καουτσούκ, οι πιπίλες αυτού του είδους πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 2-3 μήνες περίπου, ιδιαίτερα αν παρατηρήσετε δαγκωματιές ή σκισίματα. Οι πιπίλες σιλικόνης ενδείκνυνται για μωράκια έως 6 μηνών, που δεν έχουν δόντια. Σε περίπτωση που επιλέξετε καουτσούκ, βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας δεν έχει αλλεργία στο latex.

Μέγεθος και σχήμα πιπίλας

Σημαντικό για την επιλογή της πιπίλας είναι και το μέγεθός της. Το μέγεθος θα πρέπει να είναι ανάλογο της ηλικίας του μωρού. Υπάρχουν πιπίλες για μωρά έως 6 μηνών, έως 18 μηνών και άνω των 18 μηνών. Σε ό,τι αφορά το σχήμα της πιπίλας, πρέπει να είναι τέτοιο που να μην πιέζει τη γλώσσα στον ουρανίσκο. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να επιλέξετε είτε το κλασικό στρογγυλό σχήμα θηλής είτε ορθοδοντικό (στρογγυλή στην κορυφή και επίπεδη στη βάση).

Υπάρχει τεράστια ποικιλία σε χρώματα και σχέδια για να επιλέξετε την πιπίλα του μωρού σας. Μπορείτε να επιλέξετε πιπίλες mam, Chicco, Nuk ή Avent.

Καθαρισμός πιπίλας

Όποια πιπίλα και να διαλέξετε για το μικρό σας, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στον καθαρισμό και στην αποστείρωσή της. Καλό είναι πριν από την πρώτη χρήση να βράσετε την πιπίλα σε νερό για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, μπορείτε να την πλένετε με νερό και σαπούνι. Οι πιπίλες σιλικόνης μπορούν να πλυθούν και στο πλυντήριο πιάτων, κάτι που δεν ισχύει για τις πιπίλες από καουτσούκ. Για προληπτικούς λόγους, μπορείτε να βυθίζετε την πιπίλα σε λευκό ξύδι αραιωμένο με νερό για λίγα λεπτά, μια φορά την ημέρα. Μετά να την ξεπλένετε καλά και να την αφήνετε να στεγνώσει.

Ασφάλεια

Σε περίπτωση που πρέπει να χρησιμοποιήσετε αλυσίδα για την πιπίλα του μωρού σας, φροντίστε να κρέμεται από τα ρουχαλάκια του κι όχι γύρω από το λαιμό του.

Ανακαλύψτε την καλύτερη πιπίλα για το μωράκι σας στο φαρμακείο μας!