Truck ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Για παραγγελίες και συμβουλές καλέστε στο 210 99 11 558
×
Greek_flag

Καλώς ήλθατε στο pharmagoods.gr

Truck

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Ουρολοίμωξη

Article_show_image_cranberries-kai-ourolimoxeis

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ A A

Δημοσίευση: 27 October 2013

H ουρολοίμωξη oφείλεται σε μικρόβια που προέρχονται κυρίως από το έντερο, αλλά αποκτούν πρόσβαση και προσβάλλουν το ουροποιητικό σύστημα (εισέρχονται από την ουρήθρα στην ουροδόχο κύστη).

 Το 90% των ασθενών έχουν λοίμωξη στην ουροδόχο κύστη. Το 10% των ασθενών έχουν λοίμωξη του νεφρού (πυελονεφρίτιδα).  Το 60% των γυναικών θα πάθουν ουρολοίμωξη τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους ενώ το 15% των ανδρών θα πάθουν ουρολοίμωξη τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Έως την ηλικία του 1 έτους, η ουρολοιμωξη είναι συχνότερη στα αγόρια, μέχρι τα 65 έτη είναι συχνότερη στις γυναίκες και μετά τα 65 έτη έχει την ίδια συχνότητα σε άνδρες και γυναίκες

Το 80-90% των ουρολοιμώξεων προκαλούνται από το κολοβακτηρίδιο (το e.coli, που υπάρχει κυρίως στο έντερο).

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι μικροοργανισμοί εισβάλλουν στο ουροποιητικό από την ουρήθρα. Στις γυναίκες κυρίως αφορούν μικρόβια που βρίσκονται στον κόλπο και στον πρωκτό και ακολουθούν ανοδική πορεία προς την ουροδόχο κύστη λόγω της ανατομικής κατασκευής της ουρήθρας.

Δίχως την κατάλληλη και έγκαιρη θεραπεία, η ουρολοίμωξη μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές.

Τα μέτρα πρόληψης για την ουρολοίμωξη είναι: Να πίνετε καθημερινά άφθονα υγρά (ιδίως νερό). Να ουρείτε τακτικά, πριν «παραγεμίσει» η ουροδόχος κύστη. Να καθαρίζετε την γεννητική περιοχή από εμπρός προς τα πίσω, για να μη μεταφέρονται στην ουρήθρα τα μικρόβια που βρίσκονται στην περιοχή γύρω από τον πρωκτό. Να ουρείτε αμέσως έπειτα από την σεξουαλική επαφή. Να αποφεύγετε τα νάιλον εσώρουχα.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα συμπτώματα που πρέπει να σε βάλουν σε υποψίες για το ενδεχόμενο ουρολοίμωξης:

- Τσούξιμο κατά τη διάρκεια της ούρησης

- Συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα/Συχνοουρία

- Πυρετός με πιο σύνηθες την εμφάνιση δέκατων

- Ναυτία, κοιλιακό πόνο ή ακόμη και εμετό

Είναι όμως πολύ πιθανό να μην εμφανίζεται κανένα από τα παραπάνω συμπτώματα. Σε αυτήν την περίπτωση, η λοίμωξη αποκαλύπτεται μόνο μετά από εξέταση ούρων (ασυμπτωματικές ουρολοιμώξεις).

Ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου για ουρολοίμωξη;

Κάθε άνθρωπος μπορεί να πάθει ουρολοίμωξη, αλλά υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που ευνοούν την εμφάνισή της. Τέτοιοι παράγοντες είναι η πλημμελής υγιεινή, ορισμένες κακές συνήθειες (λ.χ. ελλιπής ενυδάτωση, αναστολή ούρησης, νάιλον εσώρουχα) και ορισμένες σεξουαλικές συνήθειες (λ.χ. μη χρήση προφυλακτικού, μη ούρηση μετά τη σεξουαλική επαφή).

Προδιαθεσικοί παράγοντες είναι επίσης η χρόνια παραμονή ούρων στην ουροδόχο κύστη η παρουσία πέτρας στο ανώτερο ή κατώτερο ουροποιητικό, παθολογικές καταστάσεις (λ.χ. διαβήτης), η εγκυμοσύνη, η εμμηνόπαυση, οι συγγενείς (εκ γενετής) ανατομικές ανωμαλίες στο ουροποιητικό (λ.χ. στενώματα ουρητήρα) και οι μικροπαρεμβάσεις στην ουρήθρα (λ.χ. τοποθέτηση καθετήρα, κυστεοσκόπηση).

Μπορούν οι ασθενείς να καταλάβουν αν έχουν λοίμωξη στα νεφρά ή χαμηλά στο ουροποιητικό;

Συνήθως, ναι. Οταν η λοίμωξη εντοπίζεται στο κατώτερο ουροποιητικό σύστημα, τα συμπτώματα συνήθως είναι συχνουρία, επιτακτική ανάγκη για ούρηση, κάψιμο κατά την ούρηση και πόνος ή βάρος χαμηλά στην κοιλιά. Αντιθέτως, η λοίμωξη στα νεφρά (πυελονεφρίτιδα) προκαλεί υψηλό πυρετό (πάνω από 38 βαθμούς Κελσίου), ρίγος, και κακουχία.

Τα νεότερα στη θεραπεία για την ουρολοίμωξη αφορούν κυρίως την πρόληψη, καθώς η αλόγιστη χρήση σε αντιβιοτικά έχει οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση της αντοχής των μικροβίων.

Η αποτελεσματικότητα του Cranberry στην πρόληψη των ουρολοιμώξεων έχει αποδειχθεί σε πολλές μελέτες.Τα δραστικά συστατικά του Cranberry που ονομάζονται προανθοκυανιδίνες ,εμποδίζουν την προσκόλληση των μικροβίων στο ουροποιητικό σύστημα.

Σας προτείνουμε

Product_catalog_lamberts-cranberry-complex-powder-100gr-600x600
Product_catalog_urinal_60caps
Product_catalog_5200321011067_1
-20%
Product_catalog_catalog_117918