Truck ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Για παραγγελίες και συμβουλές καλέστε στο 210 99 11 558
×
Greek_flag

Καλώς ήλθατε στο pharmagoods.gr

Truck

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Μπορούν τα διάφορα αφρόλουτρα και καλλυντικά να προκαλέσουν πρώιμη ήβη στα κορίτσια;

Article_show_image_unknown

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ A A

Δημοσίευση: 13 January 2019

Μια νέα έρευνα προειδοποιεί ότι τα χημικά που βρίσκονται σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων προσωπικής φροντίδας μπορεί να προκαλέσουν πρώιμη ήβη στα κορίτσια.

Αυτές οι χημικές ουσίες είναι φθαλικές ενώσεις,parabens και φαινόλες.Βρίσκονται σε μια πληθώρα προϊόντων όπως σαμπουάν ,αφρόλουτρα,σαπούνια ,μανό ,κραγιόν,οδοντόπαστες,αρώματα,λοσιόν ,

σπρέι για τα μαλλιά κλπ.Εισχωρούν στο σώμα μέσω του δέρματος ,μέσω εισπνοής ή με την κατάπωση  (κραγιόν για τα χείλη) μεταβολίζονται ταχύτατα και αποβάλλονται με τα ούρα.

Η συχνή επαφή με αυτά τα χημικά  μπορεί να προκαλέσει πρώιμη ήβη καθώς μιμούνται τα οιστρογόνα.

Δείγματα αίματος που ελήφθησαν από γυναίκες που περίμεναν παιδί και από κοριτσάκια 9-13 ετών δείχνουν ότι όσο μεγαλύτερη είναι η έκθεση σε αυτά τα χημικά τόσο συντομεύει ο χρόνος της ήβης.Κάτι ανάλογο δεν παρατηρήθηκε στα αγόρια ,αφού όπως είπαμε οι ουσίες αυτές έχουν δράση οιστρογόνων.

Ειδικά ένα αντιμικροβιακό ,η triclosan, απαγορεύτηκε το 2017 ,αλλά μπορεί να βρεθεί ακόμη σε κάποιες οδοντόπαστες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προσπαθεί να περιορίσει τη χρήση αυτών των ουσιών καθώς και  μια πληθώρα συντηρητικών που βρίσκονται στα τρόφιμα ,καθώς είναι γνωστό ότι επειρεάζουν το ενδοκρινικό σύστημα και προκαλούν πρώιμη έναρξη περιόδου ,ανάπτυξη στήθους και τριχοφυΐας στην ηβική περιοχή.