Truck ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Για παραγγελίες και συμβουλές καλέστε στο 210 99 11 558
×
Greek_flag

Καλώς ήλθατε στο pharmagoods.gr

Truck

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Μήπως κάτι σας κλέβει το ασβέστιο;

Article_show_image_image

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ A A

Δημοσίευση: 25 September 2016

Χάρις στο ασβέστιο μπορεί να λειτουργούν σωστά ο εγκέφαλος, η καρδιά και οι μύες. Συμβάλει επίσης σημαντικά στη διαδικασία πήξης του αίματος και στην άμυνα του οργανισμού. Αυτό σημαίνει πως η επαρκής πρόσληψη ασβεστίου είναι πολύ σημαντική, ωστόσο είναι εξίσου σημαντικό να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αυξήσουμε την απορρόφησή του από τον οργανισμό.


Καλές πηγές ασβεστίου

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι οι κύριες πηγές πρόσληψης ασβεστίου. Σε γενικές γραμμές 2-3 ποτήρια γάλα την ημέρα σε συνδυασμό με μια μέτρια μερίδα τυρί προσδίδουν στον οργανισμό την απαραίτητη ποσότητα ασβεστίου. Δεν έχει μεγάλη διαφορά αν το γάλα είναι πλήρες ή αποβουτυρωμένο γιατί ανεξαρτήτως την επεξεργασία του γάλακτος η περιεκτικότητα του σε ασβέστιο δεν μεταβάλλεται ιδιαίτερα.  Το αποβουτυρωμένο γάλα μάλιστα περιέχει λίγο περισσότερο ασβέστιο.

. * από 2 ποτήρια γάλα και 100γρ φέτα ή 80 γρ κεφαλοτύρι. (Τα σκληρά τυριά είναι τα πιο πλούσια σε ασβέστιο.)

* από  1 ποτήρι γάλα + 1 κεσέ γιαούρτι + λίγο τυρί (τα γραμμάρια εξαρτώνται από το είδος του τυριού).

Εάν δεν σας αρέσει το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορείτε να προσθέσετε ασβέστιο στην καθημερινή σας διατροφή τρώγοντας άλλες τροφές οι οποίες περιέχουν το πολύτιμο αυτό μέταλλο (όπως πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μικρά ψάρια με το κόκκαλο, πορτοκάλι, αμύγδαλα και άλλοι ξηροί καρποί) ή συμπληρώνοντας την απαραίτητη ποσότητα ασβεστίου με κάποιο συμπλήρωμα διατροφής.


Αυτό το ξέρετε; Επειδή το ασβέστιο είναι αναγκαίο για τη λειτουργία του οργανισμού, η φύση έχει δημιουργήσει μια αποθήκη ασβεστίου σε μορφή πολύ μικρών κρυστάλλων στα οστά. Έτσι όποτε το σώμα χρειάζεται ασβέστιο, το παίρνει από το σκελετό. Οι δε απώλειες του ασβεστίου από την “αποθήκη” αναπληρώνονται μέσω της διατροφής.


Τι εμποδίζει την απορρόφηση του ασβεστίου

Υπάρχουν τροφές και ουσίες που εμποδίζουν την απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό. Δεν χρειάζεται να τις απορρίψουμε από τη διατροφή μας αλλά να τις καταναλώνουμε με μέτρο στο πλαίσιο της υγιεινής διατροφής.

Οι φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες έχουν την ιδιότητα να ενώνονται με το ασβέστιο με αποτέλεσμα να μειώνουν την βιοδιαθεσιμότητα του καθώς και να επιδρούν στον μεταβολισμό της βιταμίνης D.

Τα φωσφορικά άλατα. Περιέχονται σε κονσέρβες, προπαρασκευασμένα γεύματα και αλλαντικά και η υπερβολική κατανάλωση αλλάζει την ισορροπία στην αναλογία μεταξύ ασβεστίου και φωσφόρου και ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το φώσφορο που παίρνει από τις τροφές.

Η αυξημένη κατανάλωση καφεΐνης και οινοπνευματωδών είναι επιβαρυντικοί παράγοντες για την υγεία των οστών. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ως τοξικές ουσίες παρεμποδίζουν την εναπόθεση του ασβεστίου στα οστά.

Τα ανθρακούχα ποτά βλάπτουν τα οστά σας επειδή εμποδίζουν την απορρόφηση του ασβεστίου από αυτά.

Σας προτείνουμε

Product_catalog_power_calcium_pluss
Product_catalog_calciofix-400