Truck ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Για παραγγελίες και συμβουλές καλέστε στο 210 99 11 558
×
Greek_flag

Καλώς ήλθατε στο pharmagoods.gr

Truck

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Κολπικές Εκκρίσεις

Article_show_image_99afb7bc-2812-4c82-98ba-fbe2f918ff4c

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ A A

Δημοσίευση: 13 December 2020

Τι είναι οι κολπικές εκκρίσεις;

Οι κολπικές εκκρίσεις είναι μια φυσιολογική διαδικασία παραγωγής υγρών, από τους αδένες του κόλπου και του τραχήλου. Ο ρόλος των κολπικών εκκρίσεων είναι η μεταφορά των νεκρών κυττάρων και βακτηρίων έξω από τον κόλπο ώστε να παραμένει πάντοτε καθαρός και να προλαμβάνονται οι μολύνσεις.

Οι φυσιολογικές κολπικές εκκρίσεις ποικίλουν σε ποσότητα, ενώ το χρώμα τους μπορεί να κυμαίνεται από διαυγές ως γαλακτώδες λευκό. Τα κολπικά υγρά επίσης ενδέχεται να έχουν και μια ελαφριά, ιδιάζουσα οσμή, η οποία όταν γίνεται ιδιαίτερα δυσάρεστη αποτελεί συνήθως σημείο ένδειξης κάποιας

Τι σημαίνει το χρώμα των κολπικών εκκρίσεων

 
Πυκνές, λευκές εκκρίσεις

Εάν οι πυκνές και λευκές εκκρίσεις συνοδεύονται και από συμπτώματα όπως κνησμό, κάψιμο και ερεθισμό, πιθανότατα οφείλονται σε μόλυνση από μύκητες.

Κίτρινες εκκρίσεις

Οι κίτρινες εκκρίσεις που ενδέχεται να έχουν και μια δυσάρεστη μυρωδιά αυγού, δεν αποτελούν φυσιολογική ένδειξη. Συνήθως είναι αποτέλεσμα βακτηριδιακής λοίμωξης ή μόλυνσης από σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα.

Καφέ εκκρίσεις

Τα κολπικά υγρά, καφετί ή σκούρου καφέ χρώματος παρατηρούνται συχνά, όταν η γυναίκα έχει ακανόνιστες περιόδους. Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει να αξιολογηθούν από τον γιατρό, ειδικά αν η γυναίκα έχει περάσει στη φάση της εμμηνόπαυσης.

Πράσινες εκκρίσεις

Οι εκκρίσεις πράσινου χρώματος πιθανότατα φανερώνουν την ύπαρξη κάποιας βακτηριδιακής λοίμωξης όπως για παράδειγμα οι τριχομονάδες.

Σε ποιες περιπτώσεις εμφανίζεται οσμή στις κολπικές εκκρίσεις

Χημική οσμή

Μερικές φορές η ευαίσθητη περιοχή αναδύει μια οσμή που κάποιος θα την χαρακτήριζε χημική, σαν αμμωνία. Είναι πολύ πιθανό αυτό να οφείλεται σε ελαφρά ακράτεια ή μπορεί και να είναι σημάδι βακτηριδιακής κολπίτιδας.

Οσμή σαν ψάρι

Η έντονη οσμή που ομοιάζει με εκείνη του ψαριού, οφείλεται στη χημική ένωση τριμεθυλαμίνη, που περιέχεται στα ψάρια και είναι υπεύθυνη για το διακριτό τους άρωμα. Για τον κόλπο όμως η μυρωδιά αυτή δεν είναι φυσιολογική και αποκαλύπτει την συγκέντρωση αναερόβιων βακτηριδίων.

Λοιπές ασυνήθιστες οσμές

Κάθε άλλη οσμή, έντονη ή μη, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και δεν σας είναι γνώριμη, πρέπει να τη θεωρήσετε ύποπτη και να απευθυνθείτε στον γιατρό σας για διερεύνηση.

 

Σας προτείνουμε

Product_catalog_aquasol_femina_bacterial_vaginosis
Product_catalog_aquasol_femina_candidiasis
-10%
Product_catalog_multi-gyn-floraplus-scaled
-10%
Product_catalog_multi-gyn-actigel-scaled
Product_catalog_multi-gyn-intiskin-scaled