Truck ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Για παραγγελίες και συμβουλές καλέστε στο 210 99 11 558
×
Greek_flag

Καλώς ήλθατε στο pharmagoods.gr

Truck

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Κατακράτηση υγρών και πώς να την καταπολεμήσετε

Article_show_image_172436597_xs-666x399

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ A A

Δημοσίευση: 20 August 2017

Η κατακράτηση υγρών είναι μια ενοχλητική κατάσταση η οποία ταλαιπωρεί τις περισσότερες γυναίκες που αισθάνοντα πρήξιμο στο σώμα και τα άκρα τους ,παρατηρούν αύξηση βάρους και έχουν έντονο αίσθημα φουσκώματος.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα νεφρά κατακρατούν περισσότερο νάτριο,το οποίο με τη σειρά του κατακρατεί περισσότερο νερό.

Πώς να αποβάλουμε λοιπόν με φυσιολογικό τρόπο τα επιπλέον υγρά που έχουν συσσωρευτεί στο σώμα μας;

  • Αντικαταστήστε το αλάτι(λόγω του νατρίου που περιέχει προκαλεί μεγάλη κατακράτηση) με μπαχαρικά.
  • Αποφύγετε τρόφιμα με συντηρητικά ,επεξεργασμένα ή συσκευασμένα γιατί είναι πλούσια σε αλάτι.
  • Πιείτε περισσότερο νερό ακόμα και όταν δεν αισθάνεστε δίψα.Το νερό είναι δυνατός σύμμαχος στην προσπάθειά σας.Καθαρίζει τους νεφρούς και απομακρύνει το νάτριο.Μπορείτε να προσθέσετε στο ποτήρι σας λίγες σταγόνες λεμονιού ή μικρή ποσότητα χυμού φρούτων.Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε κάποια ποτήρια με τσάι ή άλλα αφεψήματα βοτάνων.
  • Χρησιμοποιείστε φρέσκα μυρωδικά όπως ο άνηθος,ο μαϊντανός και το σκόρδο.Έχουν διουρητική δράση και ταυτόχρονα πολλά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τον οργανισμό από τη γήρανση και το οξειδωτικό στρες.
  • Καταναλώστε τροφές που έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό,ὀπως φρούτα και λαχανικά.Να προτιμάτε να καταναλώνετε τα τρόφιμα κυρίως ωμά(π.χ λαχανικά) ή να τα βράζετε (π.χ πατάτες) παρά να τα ψήνετε ή να τα τηγανίζετε ,ώστε να διατηρούν τα φυσικά υγρά τους.
  • Αποφύγετε τη ζάχαρη γιατί μειώνει την ικανότητα του οργανισμού να αποβάλλει το παραπάνω νάτριο.Επίσης οι πολλοί υδατάνθρακες αυξάνουν την κατακράτηση στα κύτταρα αλλά και κάτω από το δέρμα(υποδόριος ιστός).
  • Περιορίστε το αλκοόλ ,καθώς έχει την ιδιότητα να αφυδατώνει τον οργανισμό.
  • Κοιμηθήτε περισσότερο.Μια μελέτη έδειξε, ότι, όταν κοιμάστε, το σώμα σας λειτουργεί σαν ένα σύστημα υδραυλικών εγκαταστάσεων και αποβάλλει τις τοξίνες.
  • Πάρτε συμπλήρωμα μαγνησίου.Στις γυναίκες, το μαγνήσιο μπορεί να μειώσει το βάρος του νερού στο σώμα τους και τα προεμμηνορυσιακά συμπτώματα..
  • Τέλος η άσκηση βοηθά πολύ.Καθαρίζει τη λέμφο,διευκολύνει την κυκλοφορία.Οποιαδήποτε μορφή άσκησης παράγει ιδρώτα και βοηθά να χάσετε υγρά.

Σας προτείνουμε

Product_catalog_4fa4c27bd60be7821a981f85a8f7bef0
-55%
Product_catalog_louzi1002
-25%
Product_catalog_product_catalog_hydrolytes_mg
Product_catalog_slimdetox_package
-25%
Product_catalog_products-detail-page_0001_creentea-r-gr