Truck ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Για παραγγελίες και συμβουλές καλέστε στο 210 99 11 558
×
Greek_flag

Καλώς ήλθατε στο pharmagoods.gr

Truck

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Η τροφή που μειώνει την τεστοστερόνη στους άνδρες

Article_show_image_soy-beans

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ A A

Δημοσίευση: 10 January 2015

Είναι μια από τις πιο διαδεδομένες τροφές ειδικά μεταξύ των ατόμων που ακολουθούν μια διατροφή χωρίς κρέας.

Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι η σόγια μπορεί αν επηρεάσει σημαντικά τα επίπεδα της ανδρικής ορμόνης (τεστοστερόνη) στον οργανισμό. Αυτό, ωστόσο, ισχύει κυρίως για τα παράγωγα της σόγιας (GMO soy products) και όχι για την 100% βιολογική τροφή.

Τα παράγωγα σόγιας έχουν συνδεθεί μέσω διάφορων ερευνών στο παρελθόν με μειωμένη λίμπιντο και σεξουαλική επιθυμία καθώς και με στυτική δυσλειτουργία.

Δύο φυσικές ενώσεις που βρίσκονται στη σόγια, και οι οποίες ονομάζονται genistein και daidzein, έχει αποδειχτεί ότι "μιμούνται" με τη λειτουργία τους εκείνη των οιστρογόνων στο σώμα και το κάνουν μάλιστα τόσο αποτελεσματικά ώστε οι παρενέργειες μπορεί να είναι πολύ έντονες για τους άνδρες.

Αυτά τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

-Διεύρυνση του μαστού (γυναικομαστία)
-Στυτική δυσλειτουργία
-Μείωση του αριθμού των σπερματοζωαρίων
-Μείωση της τριχοφυίας σε πρόσωπο, κεφάλι και σώμα
-Μειωμένη λίμπιντο

Επίσης, έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of the American College of Nutrition (JACN) έδειξε ότι η τακτική κατανάλωση προϊόντων από παράγωγα σόγιας από άντρες οδήγησε σε αισθητά μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό τους, ενώ ταυτόχρονα είχαν υψηλά επίπεδα κορτιζόλης. Αυτός ο συνδυασμός σημαίνει ότι οι άντρες που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες σόγιας όχι μόνο έχουν αισθητά μειωμένη σεξουαλική διάθεση, αλλά είναι πιο επιρρεπείς στο να πάρουν επιπλέον κιλά σωματικού βάρους.