Truck ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Για παραγγελίες και συμβουλές καλέστε στο 210 99 11 558
×
Greek_flag

Καλώς ήλθατε στο pharmagoods.gr

Truck

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Η πολύτιμη Βιταμίνη D

Article_show_image_shutterstock_136053731

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ A A

Δημοσίευση: 18 March 2018

Το 90% της βιταμίνης D παράγεται με την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα μας. Ηλιακή έκθεση ακόμη και 10 λεπτά καθημερινά  παράγει βιταμίνη D αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού μας. Το υπόλοιπο 10% λαμβάνεται από τροφές όπως ψάρια (σολωμός,σαρδέλα,τόνος),τον κρόκο του αυγού,κρέας,συκώτι και γαλακτοκομικά .

 
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ

 Η βιταμίνη D είναι σημαντική για την ανάπτυξη του σκελετού κατά την παιδική και εφηβική ηλικία αλλά και για τη διατήρηση της υγείας των οστών κατά την ενήλικη ζωή επειδή βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό.

Αυξάνει την μυική λειτουργία στους αθλητές.Μειώνει τη φλεγμονή,αυξάνει την άμυνα του οργανισμού μας.Μειώνει τις πτώσεις των ηλικιωμένων και τελευταίες μελέτες τη συνδέουν με την αύξηση του χρόνου ζωής σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού.

Η έλλειψη της βιταμίνης D μπορεί να προκαλέσει:

  •  Kατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η έλλειψη της μπορεί να προκαλέσει ελλειποβαρές μωρό, αύξηση της πίεσης της γυναίκας και  προεκλαμψία.Τα παιδιά δε που γεννήθηκαν από μητέρα που κατά την εγκυμοσύνη της είχε έλλειψη βιταμίνης D,έχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν αργότερα άσθμα και αλλεργική ρινίτιδα. 
  • Οστεοπόρωση,μυϊκή αδυναμία .
  • Καρδιαγγειακά νοσήματα (εγκεφαλικό,καρδιακή ανεπάρκεια,υπέρταση και διαβήτη).
  • Νόσο του Alzheimer.
  •  Τελευταίες μελέτες επίσης  συνδέουν την έλλειψη της με κάποιες μορφές καρκίνου (προστάτη)
Αν και η χώρα μας έχει αυξημένη ηλιοφάνεια,  επειδή χρησιμοποιούμε αντηλιακά υψηλής προστασίας (και πολύ σωστά βέβαια)λόγω του φόβου ανάπτυξης μελανώματος, παρατηρείται τελευταία έλλειψη της βιταμίνης D στον πληθυσμό. Επίσης μείωση της βιταμίνης D παρατηρείται στους ηλικιωμένους επειδή εκτίθενται λίγο έως και καθόλου στον ήλιο . Στα σκουρόχρωμα άτομα στους παχύσαρκους και διαβητικούς, παρατηρείται χαμηλή σύνθεση βιταμίνης D.
 
ΠΩΣ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗ D
 
Η βιταμίνη D μετράται στο αίμα με τη μέτρηση των επιπέδων της 25(ΟΗ) βιταμίνης D που είναι η πρόδρομη μορφή της. Αν παρατηρηθεί ανεπάρκεια είναι δύσκολο να αναπληρωθεί η έλλειψη μόνο μέσω των τροφών που περιέχουν βιταμίνη D . Ο καλύτερος,πιο γρήγορος και ασφαλέστερος τρόπος είναι η λήψη ενός συμπληρώματος διατροφής που θα μας συστήσει ο γιατρός μας.
 

Σας προτείνουμε

Product_catalog_2b4d60fabfbcecd1763cbd311eeec993
-30%
Product_catalog_main_320
-25%
Product_catalog_d_vit3_5000
Product_catalog_large_dlux3000