Truck ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 4 κιλών (εντός Αττικής) και άνω των 2 κιλών (εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Για παραγγελίες και συμβουλές καλέστε στο 210 99 11 558
×
Greek_flag

Καλώς ήλθατε στο pharmagoods.gr

Truck

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής ) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

«Γουλίτσες»! Ότι χρειάζεται να ξέρεις!

Article_show_image_shutterstock_134559425_630_450

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ A A

Δημοσίευση: 08 March 2015

Δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που θα βλέπετε λεκέδες τόσο στα δικά σας όσο και στα ρούχα του μωρού σας. Οι γουλιές είναι κάτι που συμβαίνει σε όλα τα μωρά. Πότε πρέπει όμως να ανησυχήσετε;

Πολλά μωρά κάνουν αναγωγές ή βγάζουν μερικές γουλιές απ' το γάλα τους. Αυτό συμβαίνει μαζί με αέρια, στη διάρκεια ή αμέσως μετά το γεύμα. Κάθε μωρό είναι διαφορετικό, με κάποια να βγάζουν περισσότερο γάλα από ότι τα άλλα. Είναι αρκετά συνηθισμένο και συνήθως η ποσότητα δεν είναι τέτοια που να επηρεάσει την πρόσληψη της τροφής τους. Αν όμως οι αναγωγές είναι μεγαλύτερες σε ποσότητα, τότε ίσως να χρειάζονται μικρότερης ποσότητας και συχνότερα γεύματα. Να θυμάστε πως όταν μια μικρή ποσότητα γάλακτος χύνεται δείχνει περισσότερη. Για να δείτε πως φαίνεται ρίξτε 2 – 3 κουταλιές του γλυκού γάλα στο τραπέζι της κουζίνας. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας εφόσον το μωρό σας μεγαλώνει και αναπτύσσεται.

Παρότι η παλινδρόμηση μπορεί να είναι κάπως ανησυχητική τις πρώτες φορές που θα την αντιμετωπίσετε, στην πραγματικότητα είναι αρκετά συνηθισμένη στα μωρά. Για να καταλάβετε τι την προκαλεί, είναι σημαντικό να έχετε μια εικόνα για τη λειτουργία του οργανισμού. Αν είναι τακτικές καλό θα είναι να επισκευθείτε τον παιδίατρό σας.

Τα μωρά που βγάζουν γουλίτσες απ' το γάλα τους, συνήθως το συνεχίζουν μέχρι την ηλικία των 6 μηνών. Απο εκεί και πέρα θ' αρχίσουν να το ξεπερνούν και θα ξεκινήσει ο απογαλακτισμός οπότε και θα καταναλώνουν περισσότερες στερεές τροφές. Για τους πρώτους έξι μήνες, όμως, καλό θα είναι να έχετε κοντά σας σαλιάρες και πανάκια για να προστατευθείτε και εσείς και το μωρό σας!

Δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο της αναγωγές.
Φροντίστε να μην τρώει λαίμαργα και γρήγορα.
Να μην κουνιέται και να είναι σε όρθια θέση.
Αν του δίνετε ξένο γάλα το μπιμπερό να το δίνετε κάθετα ώστε να μην παίρνει αέρα.
Μην δίνετε όλο το γάλα μαζί.Να διακόπτετε στην μέση το γεύμα του.
Μην πιέζετε το μωρό να πιει όλο το γάλα ή να αδειάσει το μπουκάλι. Να είστε σίγουρες πως αν πεινάει θα βρει τρόπο να σας το δείξει.
Μετά απο κάθε γεύμα να κρατάτε το μωρό σε όρθια θέση για περίπου 10 λεπτά.
Αν είναι τακτικές οι γουλιές του φροντίστε να είναι ανασηκωμένο το πάνω μέρος του στρώματος της κούνιας.
Να βάζετε το μωρό να κοιμάται σε πλάγια θέση αριστερά.