Truck ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Για παραγγελίες και συμβουλές καλέστε στο 210 99 11 558
×
Greek_flag

Καλώς ήλθατε στο pharmagoods.gr

Truck

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Γιατί πρέπει να καθυστερήσει το πρώτο μπάνιο του μωρού

Article_show_image_bdd6e772-9b95-4828-a1e8-363e071cd5df

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ A A

Δημοσίευση: 28 January 2019

Η πιο συνήθης πρακτική είναι το πρώτο μπάνιο του νεογνού να γίνεται 5-6  ώρες μετά τη γέννηση.Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όμως συστήνει το πρώτο μπάνιο να καθυστερήσει και να γίνει 12 με 24 ώρες μετά τη γέννηση .

Οι λόγοι για αυτή την οδηγία είναι οι εξής:

  • Το σμήγμα

Τα μωρά γεννιούνται με μια λευκή κρεμώδη ουσία στο δέρμα τους που ονομάζεται σμήγμα (vernix).Η επίστρωση αυτή προστατεύει  το δερματάκι τους από την ξηρότητα μετά τη γέννηση όταν θα έρθουν σε επαφή με τον αέρα, δρα σαν αδιάβροχος φραγμός όταν βρίσκονται μέσα στο αμνιακό υγρό και μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης από βακτηριακές λοιμώξεις .

  • Δεσμός μητέρας νεογνού 

Το μωρό έχει μάθει εννέα μήνες να ζει στη θαλπωρή της μήτρας ,ξέρει τη φωνή και την μυρωδιά της μητέρας .Η άμεση επαφή με το δέρμα της μητέρας είναι πολύ σημαντική. Η ομοιότητα της οσμής του αμνιακού υγρού και του στήθους ενθαρρύνει το μωρό να θηλάσει πιο γρήγορα.

  • Στρες

Ο αποχωρισμός από τη μητέρα προκαλεί μια στρεσογόνο κατάσταση στο νεογέννητο.Το μπάνιο λίγες ώρες μετά τη γέννηση ,μειώνει τη θερμοκρασία του και μπορεί να του προκαλέσει μια αναστάτωση  με αποτέλεσμα να αισθάνεται κουρασμένο να θηλάσει και να αυξηθούν οι παλμοί του.

Τα μαιευτήρια φαίνεται πως βιάζονται να δώσουν το πρώτο μπάνιο στο μωρό ,γι αυτό το λόγο θα είναι καλύτερα να ζητήσεις εσύ η ίδια να καθυστερήσει το πρώτο μπάνιο του μωρού σου.

 

Δείτε εδώ όλα τα προϊόντα που αφορούν το μπάνιο του μωρού :

https://goo.gl/84MMRZ