Truck ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Για παραγγελίες και συμβουλές καλέστε στο 210 99 11 558
×
Greek_flag

Καλώς ήλθατε στο pharmagoods.gr

Truck

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2017, 1-7 Νοεμβρίου

Article_show_image_breastfeeding-mother-

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ A A

Δημοσίευση: 03 November 2017

 

 

 

Ο θηλασμός είναι προσωπική υπόθεση για κάθε μητέρα, μια πράξη αγάπης που συμβάλλει στη φυσιολογική ανάπτυξη, προστασία και ψυχολογική εξέλιξη του βρέφους. Για τις γυναίκες που γίνονται πρώτη μαμάδες είναι ταυτόχρονα και μια πράξη πρωτόγνωρη. Ανασφάλεια, υπερπληροφόρηση, λανθασμένη καθοδήγηση και, σύχνα ¨άγχος επίδοσης¨ ενδέχεται να οδηγήσουν σε λανθασμένες επιλογές. Τόσο η επιστήμη όσο και η μέχρι σήμερα εμπειρία, μπορούν να κατευθύνουν τη νέα μαμά με τις εξής συμβουλές.

1) Ενημερωθείτε επαρκώς

Η σωστή ενημέρωση στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα σας βοηθήσει ώστε να να είστε καλύτερα προετοιμασμένη για το τι να περιμένετε τη περίοδο του θηλασμού.

2) Δώστε βάση σε μια καλή αρχή

Θηλάστε αποκλειστικά και απεριόριστα το μωρό σας, οπότε και όταν το ζητάει, χωρίς να στηρίζεστε στο δικό σας ρολόι, αλλά στη δική του όρεξη. Αποφύγετε τη χρήση πιπίλας και μπουκαλιού για τους πρώτους δυο μήνες περίπου μέχρι να εγκατασταθεί ο θηλασμός καθώς μπορεί να προκύψει σύγχυση θηλών.

3) Οργανωθείτε και φροντίστε τη δική σας καθημερινότητα.

Η ζωή με το μωρό στο σπίτι τους πρώτους μήνες είναι αρκετά απαιτητική. Γι΄αυτό, καλό θα ήταν να οργανώσετε οικεία σας άτομα που θα μπορούσαν να προσφέρουν βοήθεια με το μαγείρεμα και τις δουλειές στο σπίτι. 

4) Αφιερωθείτε στο μωρό σας χωρίς περιορισμούς 

Το νεογέννητο ή το βρέφος δεν γνωρίζει από πρόγραμμα, υπομονή ή άλλες προτεραιότητες, πλην των δικών του. Η προσπάθεια εφαρμογής οπιουδήποτε διαφορετικού προγράμματος από την προτίμηση του ίδιου του παιδιού, με την επιβολή απόστασης μεταξύ των γευμάτων του, την προσφορά άλλων ροφημάτων αντί του μητρικού γάλακτος ή τη χρήση πιπίλας μπορεί να ρισκάρουν σημαντικά την παραγωγή γάλακτος. Το μωρό αποκτά μια αρκετά σταθερή ρουτίνα μετά τον 3-4 μήνα.

5) Δώστε σημασία στη διατροφή σας.

Η διατροφή σας είναι σημαντική στον θηλασμό.  Γενικώς προτιμήστε τη μεσογειακή διατροφή, με συχνά και μικρά γεύματα, και φροντίστε για τη συστηματική καλή σας ενυδάτωση με 8ή 12 ποτήρια νερό την ημέρα.

6) Ακούστε το μωρό σας

Έχετε εμπιστοσύνη στην ικανότητα του να επικοινωνήσει οποιαδήποτε ανάγκη του μαζί σας. Όταν ένα μωρό τρέφεται σωστά στη νεογνική του ηλικία έχει περίπου 6 με 10 βρεγμένες πάνες την ημέρα, ανάγκη για αγκαλιά αλλά όχι μόνιμη προσκόλληση πάνω στο στήθος και παίρνει τουλάχιστον 150γρ την εβδομάδα.

7) Αποκτήστε επαφή με μητέρες που έχουν θηλάσει ή θηλάζουν.

Φαίνεται ότι η επαφή με μητέρες που έχουν θηλάσει ή βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εσάς βοηθάει πολύ στην τόνωση της δικής σας αυτοπεποίθησης.

8) Βγείτε έξω με το μωρό σας

Είτε θηλάζετε είτε όχι δεν υπάρχει ιατρική ανάγκη για κατ΄οίκον περιορισμό για το νεογέννητο ή τη μητέρα. Ο θηλασμός δεν πρέπει να σας περιορίζει στις κοινωνικές σας συναναστροφές. Συχνά το παιδί επωφελείται από έναν μεγάλο ύπνο κατά τη διάρκεια της βόλτας και παράλληλα εσείς αναζωογονείστε.

9) Φροντίστε τον εαυτό σας

Εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία για να ασκηθείτε να φροντίσετε τον προσωπικό σας καλλωπισμό, να έρθετε σε επαφή με αγαπημένα πρόσωπα και οτιδήποτε άλλο σας ευχαριστεί.

10) Ζητήστε βοήθεια από εξειδικευμένους επαγγελματίες συμβούλους θηλασμού.

Η κατάλληλη συμβουλευτική θα οδηγήσει στην επίλυση αποριών, δυσκολιών και στην αντιμετώπιση του άγχους σχετικά με τον θηλασμό. Εμπιστευτείτε τους επαγγελματίες που γνωρίζουν και διαθέτουν εξειδίκευση στο αντικείμενο ( μαίες , παιδίατρος )

Σας προτείνουμε

Product_catalog_nipple_care_restructuring
Product_catalog_nipple_care_emollient
-15%
Product_catalog_scf253_20-pid-global-001
Product_catalog_4001638095136-weleda-tea-600x600
Product_catalog_nuk_muttermilchbeutel_1_l
-12%
Product_catalog_pump_n_save_2
Product_catalog_______1
-30%
Product_catalog_product_main_bio_oil_purcellin_oil_200ml
Product_catalog_5021265232062-pregnacare_-breast-feeding-___-___-________-___-________