Truck ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Για παραγγελίες και συμβουλές καλέστε στο 210 99 11 558
×
Greek_flag

Καλώς ήλθατε στο pharmagoods.gr

Truck

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Εξεταστική Περίοδος και Διατροφή των Μαθητών

Article_show_image_912905

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ A A

Δημοσίευση: 28 May 2018

Σε περιόδους εξετάσεων που συνοδεύονται και από έντονο άγχος ,οι μαθητές έχουν αυξημένες ανάγκες σε κάποια θρεπτικά συστατικά που μπορούν να τους προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις.

Να δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά και να προσπαθήσουμε να τα συμπεριλάβουμε στην διατροφή των μαθητών και των φοιτητών.

  • Ω3 λιπαρά οξέα :Βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους,στην αύξηση της πνευματικής απόδοσης,στη μνήμη και στην βελτίωση της διάθεσης.Τα βρίσκουμε στα λιπαρά ψάρια,στο ελαιόλαδο,ταχίνι,ξηρούς καρπούς,κρόκο αυγού,αβοκάντο.
  • Αμινοξέα:Απαραίτητα για τη σύνθεση των πρωτεϊνών και την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.Το πιο σημαντικό από αυτά για την καλή απόδοση των μαθητών είναι η τρυπτοφάνη,που τη βρίσκουμε στα τυριά,στη γαλοπούλα,στα ψάρια,όσπρια και ξηρούς καρπούς.
  •  
  • Αντιοξειδωτικά:Kαταπολεμούν τις επιβλαβείς για τα κύτταρά μας ελεύθερες ρίζες που παράγονται ιδιαίτερα σε περιόδους έντονου στρες,όπως είναι η εξεταστική περίοδος.Υπάρχουν εν αφθονία στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά.
  • Σύμπλεγμα Βιταμινών Β:Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος,στην αύξηση της πνευματικής λειτουργίας και της ενέργειας.Υπάρχουν στα δημητριακά,όσπρια,γαλακτοκομικά,κρέας,ψάρια και λαχανικά.
  • Γλυκόζη:Είναι η πηγή ενέργειας και η τροφή του εγκεφάλου.Απαραίτητη σε όσους διαβάζουν εντατικά.Είναι σημαντικό η λήψη της να γίνει από πηγές ωφέλιμων υδατανθράκων όπως ψωμί ολικής άλεσης,βρώμη,αναποφλοίωτο ρύζι,ζυμαρικά ολικής άλεσης,πατάτες,όσπρια,φρούτα,λαχανικά και μέλι.
  • Μαγνήσιο:Αυξάνει την συγκέντρωση,μειώνει το στρες και την κόπωση.Πηγές μαγνησίου είναι τα πράσινα λαχανικά,τα καρύδια,τα όσπρια,τα δημητριακά ολικής άλεσης,οι μπανάνες,το αβοκάντο,το σπανάκι,τα μανιτάρια και η σοκολάτα με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο (πικρή σοκολάτα)
  • Σίδηρος:Είναι απαραίτητος για την οξυγόνωση του εγκεφάλου.Η έλλειψη του προκαλεί αδυναμία συγκέντρωσης,κόπωση,νευρικότητα.Πλούσιες πηγές σιδήρου είναι το συκώτι και τα κόκκινα κρέατα.Επίσης στα όσπρια,αυγά,πουλερικά,ψάρια,αποξηραμένα φρούτα και στα σκούρα πράσινα λαχανικά.
  • Τα κεράσια είναι ένα φρούτο που μπορεί να βοηθήσει πολύ σε περιόδους αυξημένης πνευματικής κόπωσης.Περιέχουν όλα τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά που αναφέραμε και επιπλέον βιταμίνη C,Ββταμίνη Α,ανθοκυανιδίνες και φυτοστερόλες.

Κατά την περίοδο των εξετάσεων είναι καλό οι μαθητές να αποφεύγουν τα μεγάλα γεύματα,τα προκατασκευασμένα γεύματα,τα φαστ φουντ και τα ενδιάμεσα τσιμπολογήματα.Επίσης να μην συνδυάζουν ποτέ διάβασμα με φαγητό!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

 

 

Σας προτείνουμε

Product_catalog_900140
Product_catalog_brainfunction
Product_catalog_large_b12fix
Product_catalog_lamberts-minerals-magasorb
-20%
Product_catalog_4004148047305
Product_catalog_ce763bf600ef84703e6fab6af7d5c63c-4004148047268
-35%
Product_catalog_lanes-bright-mind-10x10ml-500x500
-40%
Product_catalog_lanes-recharge-now-10x10ml-500x500