Truck ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 4 κιλών (εντός Αττικής) και άνω των 2 κιλών (εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Για παραγγελίες και συμβουλές καλέστε στο 210 99 11 558
×
Greek_flag

Καλώς ήλθατε στο pharmagoods.gr

Truck

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής ) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Απαραίτητα ψώνια για ένα νεογέννητο

Article_show_image_cute_baby_starring-t2

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ A A

Δημοσίευση: 30 July 2017

Έχετε το μωράκι σας στην αγκαλιά σας,να σας ζήσει!

Ποιά όμως είναι όλα τα απαραίτητα πράγματα που θα πρέπει να έχει μία μητέρα όταν γυρίσει από το μαιευτήριο με το νεογέννητο;

Την 4η μέρα που βγαίνει το παιδί από το μαιευτήριο ένα ολόκληρο παιδικό νοικοκυριό, θα πρέπει να ακολουθήσει τους γονείς στο σπίτι. 

Πως θα γίνει η μεταφορά... 
Καταρχήν θα πρέπει να γίνει η μεταφορά του παιδιού σε ένα ειδικό κάθισμα αυτοκινήτου και όχι στα πορτ μπεμπέ ή τα relax για να έχει το παιδί ασφάλεια έστω και αν είναι μικρή η απόσταση από το μαιευτήριο στο σπίτι. Το κάθισμα τοποθετείται με το βλέμμα του παιδιού προς το πορτ παγκάζ (προς τα πίσω δηλαδή). 

Όσον αφορά την διατροφή του παιδιού εξαρτάται από το εάν μία μητέρα θηλάζει αποκλειστικά ή δίνει γάλα με το μπιμπερό. Συνήθως χρειάζεται να πάρει 6 με 7 μπιμπερό και αντίστοιχες θηλές γιατί και στην περίπτωση που έχει αποκλειστικό θηλασμό κάποια στιγμή θα χρειαστεί μπιμπερό για να δώσει χαμομήλι ή νερό.

Σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχεις στο σπίτι για το μικρό σου: 

Θα χρειαστεί αποστειρωμένες γάζες, τις οποίες θα τις χρησιμοποιήσει για να καθαρίζει τις πρώτες 15 μέρες της ζωής τον ομφαλό του παιδιού βάζοντας καθαρό οινόπνευμα κάθε φορά που αλλάζει την πάνα. 

Θα χρειαστεί μπατονέτες ασφαλέιας  για το καθάρισμα των αυτιών το οποίο πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. 

Θα χρειαστεί ψαλιδάκι για το κόψιμο των νυχιών ή λίμες χάρτινες μαλακές που μπορεί να λιμάρει τα νύχια και να τα περνάει μετά με άσπρο οινόπνευμα. 

Θα χρειαστεί μερικά κιβώτια πάνες ανάλογα με το βάρος του παιδιού τις οποίες θα αλλάζει κάθε φορά πριν από το φαγητό αλλά και αν έχει κακά του και μετά το φαγητό. 

Θα χρειαστεί αμπούλες φυσιολογικού ορού με τις οποίες θα καθαρίζει την μύτη του παιδιού όταν έχει μύξες και ρουθούνισμα. 

Θα χρειαστεί μία συσκευή ρινικής απόφραξης για να τραβάει τις μύξες μετά τον φυσιολογικό ορό που έχει μπει στην μύτη. 

Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει τον φυσιολογικό ορό με τις αποστειρωμένες γάζες για να καθαρίσει κάποια στιγμή τα ματάκια του παιδιού εξωτερικά όταν έχει κάποιες τσίμπλες. 

Θα χρειαστεί ένα αφρόλουτρο-σαμπουάν με το οποίο θα πλένει το παιδί από την κορφή μέχρι τα νύχια. 

Θα χρειαστεί μία κρέμα για την πρόληψη του συγκάματος η οποία μπαίνει κάθε φορά που αλλάζουμε την πάνα. 

Θα χρειαστεί μία υγρή πούδρα η οποία μπαίνει στα ευαίσθητα σημεία μετά το μπάνιο, δηλαδή πίσω από τα αυτιά, στον λαιμό, στις μασχάλες και στις κλειδώσεις των χεριών και των ποδιών όπου δημιουργείται μία κρούστα ώστε το παιδί να μην συγκαίγεται. 
 
Θα χρειαστεί  ένα γαλάκτωμα ή λαδάκι με το οποίο θα κάνει μασάζ στο μωράκι μετά το μπάνιο του για να χαλαρώσει.
 
Θα χρειαστεί 5 σφουγγαράκια θαλάσσης για να πλένει το σώμα του παιδιού και να έχει περιθώριο να στεγνώνουν ώστε να χρησιμοποιεί πάντοτε αυτό που είναι στεγνό γιατί το υγρό σφουγγάρι πιάνει μύκητες. 

Θα χρειαστεί ένα θερμόμετρο χώρου ώστε να ελέγχει την θερμοκρασία του δωματίου του παιδιού να είναι περίπου στους 20 βαθμούς Κελσίου. 

Θα χρειαστεί ένα θερμόμετρο για να παρακολουθεί την θερμοκρασία του παιδιού. 

Θα χρειαστεί ένα βραστήρα για να απολυμαίνει. 

Θα χρειαστεί λαβίδες πλαστικές για να βγάζει τα μπιμπερό και τις θηλές μέσα από τον αποστειρωτή. 

Θα χρειαστεί υγραντήρα αν το δωμάτιο έχει στεγνή ατμόσφαιρα ή έχει το παιδί μπούκωμα στη μύτη.