Truck ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Για παραγγελίες και συμβουλές καλέστε στο 210 99 11 558
×
Greek_flag

Καλώς ήλθατε στο pharmagoods.gr

Truck

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

5 Αιθέρια Έλαια που κάνουν καλό στην υγεία σου

Article_show_image_oil-452x282

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ A A

Δημοσίευση: 02 April 2017

Η θεραπευτική αλλά και καλλωπιστική ιδιότητα των αιθέριων ελαίων είναι γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων, μέσω της διαδικασίας της αρωματοθεραπείας. Είναι ευρέως διαδεδομένο, ότι η χρήση των αρωμάτων, αποτελεί μία δραστική λύση στην αντιμετώπιση χρόνιων και μη προβλημάτων.

Η χρήση τους μπορεί να γίνει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους όπως μασάζ, κομπρέσες, εσωτερική χρήση, αρωματισμός χώρου, παρασκευή καλλυντικών και αρωματικών νερών.

Στη συνέχεια διαβάστε για 5 γνωστά αιθέρια έλαια τα οποία χρησιμοποιούνται στην αρωματοθεραπεία, καθώς τα αρώματα που εκκρίνονται από ρίζες αλλά και άλλα σημεία των φυτών, έχουν ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία σας και όχι μόνο!

Αναλυτικότερα:

Λεβάντα

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της λεβάντας είναι αμέτρητες αλλά ας προσπαθήσουμε να καταγράψουμε μερικές από τις σημαντικότερες για καθημερινή χρήση. Αρχικά, η λεβάντα είναι ιδανική για τη μείωση του στρες, την ανακούφιση από τον πονοκέφαλο, αλλά και την καταπολέμηση της κατάθλιψης. Επιπλέον, λόγω της επουλωτικής και αντισηπτικής της ιδιότητας χρησιμοποιείται σε διάφορες φλεγμονές και δρα σαν φυσικό αποσυμφορητικό. Επίσης, χρησιμοποιείται κατά της τριχόπτωσης.

Ευκάλυπτος

Ο ευκάλυπτος είναι ευρέως διαδεδομένος για τις ευεργετικές του ιδιότητες αναφορικά με τις μολύνσεις του αναπνευστικού συστήματος, καθώς απελευθερώνει και διευκολύνει την αναπνοή. Είναι επίσης, χρήσιμος ως αντιπυρετικό και έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Παράλληλα, χρησιμοποείται κατά του κρυολογήματος και της γρίπης.

Χαμομήλι

Το «ταπεινό» χαμομήλι έχει ισχυρή αντιβακτηριακή δράση, ενώ είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές και αντιαλλεργικές του ιδιότητες, γι’αυτό και χρησιμοποιείται ως βασικό συστατικό σε προϊόντα περιποίησης των βρεφών. Πρόσθετα, μειώνει τη φλεγμονή και ανακουφίζει από τον πόνο. Ακόμα, πολύ σημαντική είναι και η ικανότητα του χαμομηλιού να διώχνει την αϋπνία και να ηρεμεί τα νεύρα.

Περγαμόντο

Το έλαιο από περγαμόντο χρησιμοποιείται για την κατάθλιψη, την αϋπνία και την κούραση, αφού οι ευεργετικές του ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους. Στην περίπτωση εσωτερικής χρήσης βοηθάει στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Τέλος, είναι κατάλληλο και για την αντιμετώπιση των δερματικών παθήσεων.

Μέντα (Peppermint)

Η μέντα είναι ένα από τα πιο γνωστά βότανα για τις θεραπευτικές του ικανότητες και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση αρκετών παθήσεων, λόγω  των αναλγητικών, αντισηπτικών, αντιβακτηριδιακών, και αντιμικροβιακών της ιδιοτήτων.  Αυξάνει τη συγκέντρωση, ενισχύει την πνευματική λειτουργία και τη μνήμη, δίνοντας ενέργεια. Αποτελεί βασικό συστατικό σε προϊόντα όπως οι οδοντόκρεμες, καθώς και τα σαμπουάν.

Σας προτείνουμε

Product_catalog_10-22-14-036
Product_catalog_10-22-14-032
Product_catalog_10-22-14-027
Product_catalog_camoil_xamomhli-250x250
Product_catalog_10-22-14-041