Truck ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Για παραγγελίες και συμβουλές καλέστε στο 210 99 11 558
×
Greek_flag

Καλώς ήλθατε στο pharmagoods.gr

Truck

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

12 τρόποι για να μην ξαναπάθεις ουρολοίμωξη!

Article_show_image_ourolimoxi21

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ A A

Δημοσίευση: 08 May 2016

​ ​Συχνουρία,αίσθημα καύσου κατά την ούρηση,πόνος,ναυτία,κούραση είναι μερικά από τα ενοχλητικά συμπτώματα μιας ουρολοίμωξης.Υπάρχουν όμως κάποια απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να την αποφύγεις:

  • Πιες αρκετή ποσότητα υγρών,6-8 ποτήρια την ημέρα.Τα υγρά απομακρύνουν τα βακτήρια από την ουροδόχο κύστη.
  • Ούρησε μετά την σεξουαλική επαφή.Κατά τη σεξουαλική επαφή τα μικρόβια μπορεί να εισχωρήσουν από τον κόλπο  στην ουρήθρα.
  • Μην ξεχνάς να πας στην τουαλέτα: Όταν νιώθεις ανάγκη για ούρηση μην κρατιέσαι. Μόλις νιώσεις την ανάγκη πήγαινε γρήγορα να ουρήσεις, αλλιώς τα μικρόβια μπορούν να αναπτυχθούν αν μείνουν στάσιμα στα ούρα.
  • Βαμβακερά εσώρουχα και όχι πολύ στενά ρούχα: Το βαμβακερό ύφασμα των εσωρούχων βοηθά την ευαίσθητη περιοχή σου να αναπνέει με το σωστό τρόπο.
  •  Μη χρησιμοποιείς τοπικά αντισυλληπτικά όπως σπερματοκτόνα και διαφράγματα.Τα σπερματοκτόνα μπορεί να μεταφέρουν βακτήρια στον κόλπο αλλά και να διαταράξουν το ph του.Το διάφραγμα είναι πιο αθώο ,αλλά πάλι μπορεί να σε κάνει να μην μπορείς να αδειάσεις πλήρως την ουροδόχο σου κύστη.
  • Μην το παρακάνεις με τις κολπικές πλύσεις.Οι κολπικές πλύσεις και τα αντισηπτικά δίνουν μια αίσθηση καθαριότητας αλλά πολλές φορές με την πίεση του υγρού μαζί με τα βλαβερά βακτήρια απομακρύνονται και οι λακτοβάκιλλοι που μας προστατεύουν από τις ουριλοιμώξεις.
  • Να σκουπίζεσαι σωστά,πάντα από μπρος προς τα πίσω. Ο απρόσεκτος καθαρισμός μπορεί να μεταφέρει μικρόβια από τον πρωκτό στην ουρήθρα και την κύστη και να προκαλέσει λοίμωξη.
  • Να προτιμάς το ντους από το μια μπανιέρα γεμάτη νερό.Μπορεί να είναι χαλαρωτικό το μπάνιο,αλλά μεταφέρει μικρόβια από το σώμα σου μέσα στον κόλπο και την ουρήθρα.
  • Μη μένεις με βρεγμένο μαγιώ για πολλή ώρα και φόρεσε στεγνά ρούχα μετά από έντονη γυμναστική.
  • Πάρε συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν κράνμπερυ.Το cranberry εμποδίζει την προσκόλληση των βακτηριδίων στην ουροδόχο κύστη.
  • Κατανάλωσε αρκετή ποσότητα προβιοτικών που υπάρχουν στο γιαούρτι,κεφίρ αλλά και σε μορφή συμπληρωμάτων διατροφής.Τα προβιοτικά αυξάνουν τον πληθυσμό των <<καλώνβακτηρίων>> εμποδίζοντας την ανάπτυξη αυτών που προκαλούν ουρολοίμωξη.
  • Φρόντισε σχολαστικά την καθημερινή υγιεινή της πρωκτογεννετικής σου χώρας.

 Οι ασθενείς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, είναι γνωστό ότι παρουσιάζουν συχνά ουρολοιμώξεις, τ όταν δεν είναι καλά ρυθμισμένοι, αφού τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στα ούρα αποτελούν “τροφή” για τα μικρόβια.

Σας προτείνουμε

-30%
Product_catalog_cysti-pack-300x300
Product_catalog_terranova_cranberry_300mg_50caps