Truck ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Για παραγγελίες και συμβουλές καλέστε στο 210 99 11 558
×
Greek_flag

Καλώς ήλθατε στο pharmagoods.gr

Truck

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

10 Tips που θα σε βοηθήσουν να διακόψεις το κάπνισμα

Article_show_image_getty_rm_photo_of_woman_cutting_cigarettes_with_scissors

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ A A

Δημοσίευση: 17 November 2013

No. 1: Ξέρεις γιατί θέλεις να το κόψεις;

 Θέλεις να κόψεις το κάπνισμα,ξέρεις όμως το λόγο;Πρέπει να βρεις ένα σοβαρό λόγο.Επειδή θέλεις να προστατέψεις την οικογένεια σου από το παθητικό κάπνισμα,φοβάσαι μην πάθεις καρκίνο ή θέλεις να νοιώθεις νεότερος και πιο υγιής;Βρες έναν σοβαρό λόγο που θα σε κινητοποιήσει.

No. 2: Ζήτησε τη βοήθεια του γιατρού σου

 

Μπορεί να είναι εύκολο στα λόγια αλλά το 95% αυτών που σταματούν το κάπνισμα το ξαναρχίζουν επειδή η νικοτίνη είναι πολύ εθιστική.Ζήτα τη βοήθεια του γιατρού σου που θα σου προτείνει διάφορα προϊόντα τσίχλες,αυτοκόλλητα κλπ. ως υποκατάστατα νικοτίνης.Θα σε βοηθήσουν να μειώσεις το στρες και τη νευρικότητα που πιθανόν θα νοιώσεις.

No. 3: Μην το κάνεις μόνος σου

Πες στους φίλους σου,στην οικογένειά σου και στους συναδέλφους σου στη δουλειά ότι προσπαθείς να κόψεις το κάπνισμα και ζήτησε απ’αυτούς να σε βοηθήσουν.Η στήριξη τους είναι σημαντική.Μπορεί να θελήσεις να πάρεις και μια ψυχολογική υποστήριξη από κάποιον ειδικό ή να μπεις σε κάποια ομάδα.

No. 4: Καταπολέμησε το άγχος

Ένας λόγος που οι άνθρωποι καπνίζουν είναι διότι τους κάνει να χαλαρώνουν. Προσπάθησε να ηρεμίσεις,ν’ακούς μουσική που σε χαλαρώνει,να κάνεις ένα μασάζ ή γιόγκα. Εάν είναι εφικτό απέφυγε στρεσογόνες καταστάσεις τις πρώτες εβδομάδες της διακοπής.

No. 5: Απέφυγε το αλκοόλ ή ότι άλλο συνοδεύει το τσιγάρο

Μερικά πράγματα όπως το αλκοόλ σε κάνουν να θέλεις να καπνίσεις.Προσπάθησε να  πίνεις λιγότερο. Εάν ο καφές σε κάνει να θες και ένα τσιγάρο ,πιες τσάι. Αν πάλι θέλεις να καπνίσεις μετά το φαγητό,βούρτσισε αμέσως τα δόντια σου ή μάσησε μια τσίχλα.

No. 6: Καθάρισε το σπίτι!

Αφού κάπνισες και το τελευταίο σου τσιγάρο ,ξεφορτώσου όλα τα τασάκια και τους αναπτήρες. Πλύνε όλα τα ρούχα σου,τις μοκέτες,τις κουρτίνες  και ότι άλλο σου μυρίζει τσιγάρο.Βάλε αποσμητικά χώρου για να μη σου θυμίζει τίποτα τη γνωστή μυρωδιά που είχες συνηθίσει τόσον καιρό.

No. 7: Προσπάθησε ξανά και ξανά

Είναι φυσιολογικό να ξανακυλίσεις. Πολλοί καπνιστές δοκιμάζουν πολλές φορές μέχρι να σταματήσουν τελείως το κάπνισμα.Σκέψου την αφορμή και την κατάσταση στην οποία βρέθηκες που σε έκανε να ξαναρχίσεις και προσπάθησε να το αποφύγεις την επόμενη φορά. Αφού αποφασίσεις να ξαναρχίσεις την προσπάθεια ,όρισε μια νέα ημερομηνία διακοπής εντός ενός μηνός.

No. 8: Ασκήσου

Η φυσική άσκηση μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα εξάρτησης. Όταν θελήσεις ένα τσιγάρο, αντί αυτού βάλε τα αθλητικά σου παπούτσια και βγες για περπάτημα ή κάνε γυμναστική. Έστω και μια ήπια άσκηση ή περπάτημα θα σε βοηθήσει  επίσης να μην πάρεις κιλά αφού διακόψεις το κάπνισμα

No. 9: Κατανάλωσε πολλά λαχανικά και φρούτα

Προσπάθησε να τρως πολλά φρούτα,λαχανικά και γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών. Μια μελέτη αποδεικνύει ότι αυτές οι τροφές κάνουν το τσιγάρο να έχει απαίσια γεύση!

No. 10: Διάλεξε την ανταμοιβή σου

Πέρα από το γεγονός ότι θα σώσεις την υγεία σου,θα εξοικονομήσεις και ένα σεβαστό ποσό χρημάτων!Φύλαξέ τα ή ξόδεψε τα σε κάτι που θα σου δώσει χαρά!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!