Truck ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Για παραγγελίες και συμβουλές καλέστε στο 210 99 11 558
×
Greek_flag

Καλώς ήλθατε στο pharmagoods.gr

Truck

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

10 κακές συνήθειες που καταστρέφουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα

Article_show_image_immunity-01

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ A A

Δημοσίευση: 21 September 2014

1.Πλένετε συχνά τα χέρια σας, πίνετε χυμό πορτοκάλι και αποφεύγετε τις στενές επαφές με όποιον αρρώστησε πρόσφατα.
Μια λοίμωξη μπορεί να εξαπλωθεί από το χερούλι μιας πόρτας στους μισούς υπαλλήλους ενός γραφείου σε μόλις δύο ώρες.Τα απολυμαντικά μαντηλάκια και το συχνό πλύσιμο των χεριών είναι ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση ενός ιού.

2.Περιβαλλοντικοί ρύποι και κάπνισμα.

Το κάπνισμα δημιουργεί αλλοιώσεις στο αναπνευστικό σύστημα, κάνοντάς το πιο ευαίσθητο σε λοιμώξεις ιογενείς και βακτηρι­διακές.Η κακή ποιότητα του αέρα που εισπνέουμε οδηγεί στην καταστολή της παραγωγής κυττάρων Τ, τα οποία είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού. Παράλληλα, η ατμοσφαιρική ρύπανση πυροδοτεί τη γενικευμένη φλεγμονή στο σώμα.

3. Καθιστική ζωή

Αν έχετε μια δουλειά γραφείου αυτό μπορεί να επιβραδύνει το μεταβολικό ρυθμό σας , το οποίο με τη σειρά του προκαλεί το σώμα σας να απορροφήσει λιγότερα θρεπτικά συστατικά .Κάθε μισή ώρα, βγείτε έξω για πέντε λεπτά . Αυτές οι μικρές κινήσεις θα ενεργοποιήσουν τους μυς σας και το μεταβολισμό σας .

4. Ψωμί και πίτες

Μελέτες δείχνουν ότι το λευκό αλεύρι στα περισσότερα έτοιμα αρτοποιήματα εμποδίζει τη λειτουργία των κυττάρων Β και των κυττάρων Τ, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των παθογόνων μικροοργανισμών.

5. Έλλειψη ύπνου

Όταν κοιμόμαστε το σώμα παράγει μια ορμόνη που ονομάζεται μελατονίνη. Εάν οι ποσότητες της μελατονίνης στο σώμα δεν είναι επαρκείς, το ανοσοποιητικό με τη σειρά του δεν μπορεί να παράγει αρκετά λευκά αιμοσφαίρια ώστε να καταστρέψει τα βακτήρια που έχουν εισβάλλει στο σώμα.

6.Στρες

Το σώμα μας αντιδρά στο στρες απελευθερώνοντας μια ορμόνη που ονομάζεται κορτιζόλη. Η κορτιζόλη καταστέλλει τα επίπεδα άλλων ορμονών, όπως η τεστοστερόνη και τα οιστρογόνα. Αυτή η διαταραχή του ορμονικού έχει σαν αποτέλεσμα την επιβράδυνση της ανοσοαντίδρασης.

7.Μοναξιά
Κάντε τους φίλους σας προτεραιότητα.Οι έρευνες έχουν δείξει πως όσοι διατηρούν δυνατές φιλίες έχουν και πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.

8.Ζωϊκή Πρωτεϊνη

Το κόκκινο κρέας και τα πολλά γαλακτοκομικά  προκαλούν τον οργανισμό να παράγει περισσότερη ποσότητα της ορμόνης IGF1 , η οποία είναι γνωστό ότι επιταχύνει τη γήρανση και  παρεμποδίζει το ανοσοποιητικό σας σύστημα .

9.Άσκηση, η καλύτερη άμυνα: Ένα άτομο που γυμνάζεται σε καθημερινή βάση ή 3-4 φορές την εβδομάδα έχει λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσει. Με την άσκηση η άμυνα του οργανισμού ενισχύεται σημαντικά και δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας σε ιώσεις και κρυολογήματα. Κάντε τζόκινγκ, ποδήλατο ή περπατήστε καθημερινά για μισή ώρα και κερδίστε το…μισό στοίχημα δυναμώνοντας το ανοσοποιητικός σας σύστημα.

10. Τα λίπη και η ζάχαρη

Αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα και σε υπερβολικές ποσότητες αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Ελαττώστε λοιπόν την καθημερινή τους κατανάλωση και προτιμήστε λίπη από ψάρια,αβοκάντο και αμύγδαλα που περιέχουν Ω-3 λιπαρά με αντιφλογιστικές ιδιότητες.