Truck ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

Για παραγγελίες και συμβουλές καλέστε στο 210 99 11 558
×
Greek_flag

Καλώς ήλθατε στο pharmagoods.gr

Truck

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Για παραγγελίες άνω των 39 €

Για παραγγελίες άνω των 2 κιλών (εντός Αττικής & εκτός Αττικής) για πιο ογκώδη πακέτα προηγείται συνεννόηση με το pharmagoods.gr λόγω της διαφοροποίησης των εξόδων αποστολής.

SKIN CARE ROUTINE AT HOME

Article_show_image_s

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ A A

Δημοσίευση: 26 February 2024

Της Κωνσταντίνας Βαλμά,

Είναι γεγονός, ότι για τις γυναίκες, η περιποίηση και ο καλλωπισμός ήταν ανέκαθεν η βάση της καθημερινής τους ρουτίνας. Σήμερα παρατηρούμε πως έχει δημιουργηθεί μεγάλη ποικιλία προϊόντων περιποίησης, που εξυπηρετούν κάθε τύπο δέρματος και καλύπτουν τις ανάγκες του κάθε καταναλωτή. Μια σωστή skincare routine ή αλλιώς περιποίηση ρουτίνας του δέρματος μπορεί να σου χαρίσει μια υγιή και αψεγάδιαστη επιδερμίδα ακολουθώντας τα «σωστά βήματα». Ποια είναι, όμως, αυτά και ποιοι οι άγραφοι κανόνες της περιποίησης;

Βήμα πρώτο: Απολέπιση 

Ξεκινώντας την ημέρα μας, είναι να σημαντικό να κάνουμε μια ήπια απολέπιση ώστε να αποβάλλουμε τα νεκρά κύτταρα της επιφάνειας της επιδερμίδας μας, όπως ρύπους και βακτήρια. Αυτό βοηθά στο να απορροφώνται τα προϊόντα αποτελεσματικότερα από το δέρμα μας και να διατηρείται λείο και λαμπερό. Ακόμη, η τακτική απολέπιση, γνωστή και ως “peeling”, διεγείρει την ροή του αίματος, βοηθά στην πρόληψη των φραγμένων πόρων, ενώ μια μακροχρόνια εφαρμογή μπορεί να αυξήσει την παραγωγή κολλαγόνου και να ενισχύσει την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Όμως, οφείλουμε να γνωρίζουμε, πως η απολέπιση συνίσταται 1-2 φορές την εβδομάδα και ποτέ περισσότερες.

Βήμα δεύτερο: Καθαρισμός

Στο σημείο αυτό, λοιπόν, οι απόψεις διίστανται. Κάποιοι δερματολόγοι, συστήνουν έναν σωστό καθαρισμό το πρωί, καθώς με αυτόν τον τρόπο το δέρμα μας θα είναι έτοιμο να δεχτεί και να απορροφήσει τα προϊόντα που θα ακολουθήσουν. Κάποιοι άλλοι, όμως, υποστηρίζουν πως ο καθαρισμός του προσώπου το πρωί, χαλάει την σκληρή δουλειά που κάνει το δέρμα μας κατά την διάρκεια του ύπνου. Συγκεκριμένα, τις ώρες αυτές, το δέρμα μας αναζωογονείται και ρυθμίζει το pH μας, ενώ παράλληλα αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου που συμβάλει στη διατήρηση της νεότητας. Έτσι, λοιπόν, ισχυρίζονται πως είναι προτιμότερο να ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό στο πρόσωπό μας το πρωί και να επικεντρωνόμαστε στην ενυδάτωση της επιδερμίδας και να εκτελούμε έναν καλό καθαρισμό πριν πάμε για ύπνο.

Βήμα τρίτο: Toner

Έπειτα από τον καθαρισμό, σειρά έχει το toner. Πρόκειται για μια τονωτική λοσιόν η οποία θα βοηθήσει να απομακρύνουμε τους ρύπους, το σμήγμα και τυχόν υπολείμματα μακιγιάζ που δεν αφαιρέθηκαν με τον καθαρισμό.

Βήμα τέταρτο: Serum

Σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες του δέρματος μας, είναι σημαντικό να εφαρμόζουμε το κατάλληλο serum, το οποίο έχει ανάλαφρη σύνθεση και χαρίζει στην επιδερμίδα αρκετά δραστικά συστατικά. Αυτό που κάνει το βήμα αυτό απαραίτητο, είναι ότι το serum απορροφάται πολύ εύκολα και έχει την ικανότητα να διεισδύει στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας μας.

Βήμα πέμπτο: Κρέμα ματιών

Η κρέμα ματιών κρίνεται απαραίτητη της πρωινής μας ρουτίνας, καθώς η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και χρειάζεται εντατική περιποίηση. Η εφαρμογή κρέμας ελαττώνει την εμφάνιση μαύρων κύκλων, εξαφανίζει τις λεπτές γραμμές και μειώνει το πρήξιμο. Ειδικά για τον τελευταίο σκοπό, ένα μυστικό είναι να διατηρούμε τα προϊόντα μας στο ψυγείο. Οι κρέμες των ματιών συνίσταται να εφαρμόζονται από μέσα προς τα έξω με ταμποναριστές κινήσεις.

Βήμα έκτο: Ενυδάτωση

Το απόλυτο “must” της πρωινής μας ρουτίνας πρέπει να είναι η ενυδάτωση. Όλοι οι τύποι δέρματος χρειάζονται ενυδάτωση, συμπεριλαμβανομένης και της λιπαρής επιδερμίδας. Το μυστικό μιας καλής ενυδάτωσης είναι, η κρέμα που θα επιλέξουμε να διατηρεί σταθερά τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα και έπειτα να εφαρμόσουμε ένα λάδι προσώπου για θρέψη που θα «κλειδώσει» την υγρασία που προσφέρει η κρέμα.

Βήμα έβδομο: Αντιηλιακό

Το τελευταίο, και ίσως πιο σημαντικό, βήμα της πρωινής μας ρουτίνας είναι το αντιηλιακό. Είτε είναι χειμώνας, είτε είναι καλοκαίρι, είτε έχει ήλιο, είτε έχει συννεφιά, ακόμη και όταν ξέρετε ότι θα κάτσετε όλη μέρα σπίτι δεν πρέπει να παραλείπετε την εφαρμογή αντιηλιακού. Η χρήση του προστατεύει την επιδερμίδα μας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και πρέπει να αποτελεί την τελευταία εφαρμογή γιατί δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας στο δέρμα.

Τα τελευταία χρόνια στην ρουτίνα κάποιων, πιστών Tik Toker και Instagramer, έχει προστεθεί και το εργαλείο “Gua Sha”, το οποίο σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική μπορεί να αντιμετωπίσει την στάσιμη ενέργεια, η οποία μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές. Όσον αφορά την επιδερμίδα μας, το “Gua Sha” μεταξύ άλλων ενισχύει τη μικροκυκλοφορία, χαρίζει λείανση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών, επαναφέρει την ελαστικότητα, ενώ ταυτόχρονα βοηθά τα προϊόντα περιποίησης να εισχωρήσουν καλύτερα, ενώ καταπολεμά τους μαύρους κύκλους και τα πρηξίματα. Τα “Gua Sha” χρησιμοποιούνται πάντα με κατεύθυνση προς τα επάνω και προς τις άκρες του προσώπου μετά από την εφαρμογή ενός ενυδατικού λαδιού στο πρόσωπο. Συγκεκριμένα, με το λείο άκρο κάνουμε μασάζ σε πρόσωπο, λαιμό και μέτωπο. Με ένα άκρο που καμπυλώνει προς τα έξω κάνουμε μασάζ κάτω από τα μάτια, ενώ με ένα άκρο που καμπυλώνει προς τα μέσα σμιλεύουμε τα ζυγωματικά μας. Έπειτα από κάθε χρήση του εργαλείου είναι σημαντικό να το καθαρίζουμε, ώστε να αποφύγουμε την μεταφορά βακτηριδίων.

Αυτά ήταν, λοιπόν, τα βασικά βήματα μιας ολοκληρωμένης skincare routine που προτείνουν οι ειδικοί. Βέβαια, είναι σημαντικό να προσθέσουμε πως μια τέτοια ρουτίνα, από μόνη της, δεν μπορεί να μας χαρίσει μια υγιή επιδερμίδα, αλλά θα πρέπει να συμπεριλάβουμε κάποιους επιπλέον παράγοντες. Οι σωστές διατροφικές συνήθειες, η επαρκής κατανάλωση νερού και ένας καλός ύπνος είναι κάποιοι από αυτούς. Να θυμάσαι πάντα να προσέχεις τον εαυτό σου και να βάζεις αντιηλιακό!